Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Sute de credincioşi din Cluj s-au închinat la Moaştele Papei Ioan Paul al II-lea

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Sute de credincioşi greco-catolici din Cluj-Napoca s-au rugat, marţi, la moaştele Papei Ioan Paul al II-lea, cu ocazia pomenirii fostului Suveran Pontif în Biserica Catolică.

Moaştele au fost dăruite episcopului Eparhiei de Cluj-Gherla de cardinalul Stanislaw Dziwisz, arhiepiscop emerit de Cracovia, transmite Mediafax.

Relicvariul, care conţine o pânză cu picături din sângele Papei Ioan-Paul al II-lea, a fost depus, marţi, în faţa altarului Catedralei Greco-Catolice „Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca, iar credincioşii au putut venera moaştele pe durata întregii zile.

Reprezentanţii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla au declarat, marţi, că lăcaşul de cult va rămâne deschis atât cât timp vor fi credincioşi dornici să stea în reculegere.

Relicva, însoţită şi de un atestat cu privire la prezenţa picăturilor din sângele Papei Ioan Paul al II-lea, a fost oferită episcopului Florentin Crihălmeanu, pentru Eparhia de Cluj-Gherla, în toamna anului 2016, de către cardinalul Stanisław Dziwisz, arhiepiscop emerit de Cracovia, care timp de aproape 40 de ani a fost secretarul Papei Ioan Paul al II-lea. Moaştele se scot în fiecare an în 22 octombrie cu ocazia pomenirii fostului Suveran Pontif în Biserica Catolică”, au spus reprezentanţii eparhiei.

Ioan Paul al II-lea a devenit papă în anul 1978 şi a murit în 22 octombrie 2005. Acesta a fost beatificat în 2011 şi sanctificat în anul 2014.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER