Conectează-te cu noi

ACASĂ

Sute de credincioşi s-au închinat ieri la moaşte ale Papei Ioan Paul al II-lea, la Cluj-Napoca

Publicat acum

pe

Zeci de credincioşi au stat ieri la coadă și s-au închinat la moaşte ale Papei Ioan Paul al II-lea, expuse în Catedrala greco-catolică „Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca.

În relicvariu se află picături din sângele Papei Ioan Paul al II-lea îmbibate într-o bucată de pânză din haina lui, dar şi un atestat cu privire la prezenţa acestor picături. Moaştele sunt un dar pentru Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, din partea celui care a fost secretar al Suveranului Pontif timp de aproape 40 de ani şi l-a slujit cu drag, Eminenţa Sa Cardinalul Stanislav Dziwisz, care este în prezent Arhiepiscop de Cracovia. Episcopul Eparhiei noastre, Florentin Crihălmeanu, a primit aceste moaşte pentru venerare”, au spus reprezentanţii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

O femeie în vârstă, care a venit Catedrală, a spus că se bucură că are ocazia să petreacă momente de reculegere la moaştele Papei Ioan Paul al II-lea.

Ştiu că Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea a fost un mare credincios care a iubit România, pe care a numit-o <Grădina Maicii Domnului>. Sperăm să ne ajute şi mai departe, să vegheze şi asupra noastră”, a spus aceasta.

Pontificatul lui Ioan Paul al II-lea a durat 26 de ani, din octombrie 1978 până în 2005, Suveranul Pontif trecând la cele veşnice în 2 aprilie 2005.

A fost beatificat la 1 mai 2011, iar trecerea sa în rândul sfinţilor a avut loc în 27 aprilie 2014. În fiecare an, în 22 octombrie are loc Ziua comemorării liturgice a Papei Ioan Paul al II-lea, stabilită de Biserica Catolică, când este marcată încoronarea sa ca Suveran Pontif.

 

Sursa – Mediafax

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER