Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Sute de pelerini au participat ieri la hramul Mănăstirii Cășiel – FOTO

Publicat acum

pe

....

hramul-manastirii-casiel-2

De praznicul Înălțării Sfintei Cruci, marcat pe 14 septembrie 2015, sute de oameni au participat la hramul Mănăstirii Cășiel din cadrul Arhiepiscopiei Clujului, unde Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

....

Sute de oameni au participat ieri la hramul Mănăstirii Cășiel. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului. La oficierea serviciului religios a luat parte și preotul protopop Ioan Buftea.

Mănăstirea Căşiel este atestată documentar în anul 1765. După ce viaţa monahala a fost întreruptă în urma Decretului 410 din 1959, Mănăstirea Căşiel a fost reînfiinţată în 1991. Aşezământul are o biserica de lemn de secolul XVIII, adusă din satul Cânei în 1923. Uşa bisericii are o încuietoare cu cheie de lemn originală. Totodată, lăcașul de cult este declarat monument istoric. După reactivare în 1991 la mănăstire s-au construit casa monahală şi paraclisul cu hramul Buna Vestire.

În incinta ansamblului monahal functionează ateliere de pictură si croitorie. Mănăstirea are hramul Înălţarea Sfintei Cruci şi Buna Vestire.

FOTO – Centrul Turistic Cășeiu

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER