Conectează-te cu noi

Administraţie

Tăierea unor copaci din Pădurea Bungăr, motiv de nemulțumire. EXPLICAȚIA primarului din Dej – FOTO

Publicat acum

pe

La sfârșitul lunii iulie au început lucrările de amenajare a Pădurii Bungăr, în cadrul proiectului ”Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate neutilizate din Pădurea Bungăr, Municipiul Dej”, finanțat prin Programul Operațional Regional. Recent, mai mulți arbori au fost puși la pământ, iar dejenii nemulțumiți de acest fapt au răbufnit pe rețelele de socializare.

Mai mulți dejeni și-au exprimat indignarea, după ce pe Facebook au apărut fotografii, din Pădurea Bungăr, cu copaci tăiați. ”Speram din tot sufletul că acest proiect nu va fi aprobat, darămite să prindă viață, având în vedere că spațiile verzi din urbea mea sunt prea puține, iar această pădure are niște arbori foarte bătrâni și deosebit de valoroși, iar realizarea proiectului presupunea tăierea multora dintre aceștia. După ce am aflat că lucrările au început deja, am mers până la pădure să mă conving cu ochii mei că a început tăierea copacilor. Din nefericire, adevărul mi s-a înfățișat gol goluț. Măcelul a început și pare că va continua. Cred că un astfel de proiect ar fi trebuit să fie supus aprobării populației orașului. Mi se pare revoltător și inadmisibil ca această zonă cu valoare istorică să ajungă la latitudinea pixului unor consilieri locali și a conducerii locale. Chiar nu există alte zone ale orașului care să fie amenajate pentru recreere și distracție? Fără supărare, dacă un proiect presupune tăierea copacilor seculari, nici nu ar trebui să fie luat în considerare, darămite aprobat”, a scris unul dintre utilizatori.

Dej24.ro l-a contactat pe primarul Morar Costan și a cerut lămuri despre tăierea arborilor din Pădurea Bungăr.

”Lucrările demarate în Pădurea Bungăr fac parte din proiectul european „Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate neutilizate din Pădurea Bungăr, Municipiul Dej”. Proiectul în valoare de aproximativ 3 milioane euro constă în amenajarea de alei pietonale, trotuare, piste de alergare, piste pentru biciclete, locuri de joacă, zone de fitness, terenuri de tenis, minifotbal, spațiu pentru picnic dar și un amfiteatru.

Lucrările componente, inclusiv tăierile de arbori, corespund cu autorizația de construire și proiectul aprobat, care a fost realizat astfel încât să fie afectat cât mai puțin posibil materialul dendrologic sănătos, tăierea copacilor fiind necesară în scopul asigurării siguranței cetățenilor în zona vizată de proiect și posibilitatea amenajării celor 8 zone din cadrul proiectului.

Primăria Municipiului Dej a început demersurile astfel încât la finalul proiectului, împreună cu Ocolul Silvic, să înlocuiască copacii eliminați și inclusiv să realizeze o suplimentare a puieților, de același tip cu cei existenți, în zonele în care va fi posibil”, a declarat pentru Dej24.ro primarul Morar Costan.

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în Dej, nu uita să dai LIKE paginii de facebook Dej24.ro!

Citește și:

Dej | Au început lucrările de amenajare a Pădurii Bungăr – FOTO

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

  1. Pop Virgil

    2020-09-02 la 12:59:59 PM

    Nimic nu poate justifica, în niciun interes, masacrarea arborilor seculari din Bungăr. Alţii au deviat drumuri şi căi ferate pentru a nu sacrifica un copac iar la noi interesele ascunse ale unui primar pesedist criminal, care culmea este şi inginer agronom, primează în dezinteresul faţă de comunitatea dejeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER