Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Târgul Produs de Cluj revine la Gherla în perioada 24-26 mai 2024, pe platoul autogării

Publicat acum

pe

A XII-a ediţie a Târgului Produs de Cluj de la Gherla se va desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni în locaţia binecunoscută: platoul autogării.

Timp de trei zile, la Gherla, gusturile alese, tradiţiile şi folclorul sunt adunate la un loc. Artizani iscusiţi şi producători pricepuţi, dansatori, păstrători ai obiceiurilor străbune şi tineri care au ales calea cântecului popular, dar şi artişti îndrăgiţi ai folclorului românesc vor fi prezenţi pentru a scrie împreună o nouă filă a Târgului Produs de Cluj, de la Gherla, ediţia 2024!

Fiind consecvenți crezului nostru de a nu lăsa să piară tradiția și cultura populară, sprijinim oamenii, fie ei artizani sau producători, care au ales să reînvie meșteșugurile străvechi și să ne redea gustul bucatelor de odinioară.

Ca de fiecare dată, vizitatorii se vor putea bucura de produsele tradiţionale, legumele şi fructele proaspete de sezon, produsele apicole, siropurile naturale, dar şi vinurile provenite din podgoriile româneşti. Amatorii de dulciuri se vor putea răsfăţa cu o gamă variată de ciocolată şi prăjituri de casă, dar şi turtă dulce.

Florile şi plantele suculente care înfrumuseţează casele şi grădinile, dar şi produsele pe bază de lavandă, de la ulei şi sirop, la sapunuri, săculeţi şi odorizante vor putea fi achiziţionate de la producătorii prezenţi.

Pe standurile artizanilor se vor găsi costume populare tradiţionale, lucrate de mână, podoabe cusute cu mărgele sau brodate, bijuterii realizate după tehnici noi sau vechi, obiecte de marochinărie şi produse din piele, obiecte din lemn, dar şi obiecte vestimentare pentru copii: fuste, bentiţe şi căciuli.

La Târgul Produs de Cluj de la Gherla vor fi şi ateliere de olărit și pictură pe ceramică, potrivite atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, dar şi o zonă de agrement pentru copii şi tineri cu un parc de distracţii.  

Vizitatorii îşi vor putea desfăta papilele cu gustoasele preparate la grătar, dar şi cu numeroase sortimente de kurtos kalacs.   

Târgul Produs de Cluj este un eveniment organizat de Consiliul Județean Cluj, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al municipiului Gherla. Partener principal: Compania de Apă Someș SA.

Vă așteptăm cu toate cele bune de la Cluj!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER