Conectează-te cu noi

Naţional

Tarifele convorbirilor pe mobil în alte reţele vor scădea de la 1 mai 2018

Publicat acum

pe

loading...

Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a lansat, în consultare publică, noile tarife pentru terminarea apelurilor la puncte mobile, propunând o scădere a nivelului acestora de la 0,96 la 0,84 eurocenţi pe minut, reducere care se va aplica din data de 1 mai 2018.

Terminarea apelurilor la puncte mobile înseamnă convorbirea de pe o reţea de telefonie pe altă reţea de telefonie mobilă, de exemplu de pe Orange pe Vodafone. Traifele facturate pentru astfel de servicii sunt „tarife pentru terminarea apelurilor la puncte mobile”, au explicat reprezentanţii ANCOM.

„Propun reducerea tarifelor de terminare a apelurilor la puncte mobile începând cu data de 1 mai 2018, de la 0,96 eurocenţi/minut la 0,84 eurocenţi/minut, tarif care va fi practicat până la data la care ANCOM va finaliza noul model de cost LRIC pur. Decizia Autorităţii vine ca urmare a dialogului cu Comisia Europeană pe această temă, dar şi ca urmare a faptului că actualul model de cost nu include tehnologia 4G/LTE, tehnologie care câştigă tot mai mult teren în România, aducând câştiguri de eficienţă”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

Astfel, tariful pentru terminarea apelurilor pe care îl vor practica cei cinci operatori de telefonie mobilă cu putere semnificativă pe piaţa terminării apelurilor în propriile reţele (Lycamobile SRL – operator de reţele mobile virtuale „complet”, Orange România SA, RCS&RDS SA, Telekom Romania Mobile Communications SA şi, respectiv, Vodafone Romania SA) va fi, începând cu data de 1 mai 2018, 0,84 eurocenţi/minut, fără TVA.

Tarifele de terminare a apelurilor la puncte mobile în reţelele publice de telefonie pot fi consultate pe pagina de internet a ANCOM.

Sursa – Mediafax

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER