Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Taximetriștii din zona Aeroportului Internațional Cluj, verificați din nou de polițiști

Publicat acum

pe

Polițiștii au acționat pentru verificarea legalității activității de taximetrie în zona aeroporturilor internaționale Henri Coandă București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Bacău și Iași. De asemenea, acțiunile polițiștilor au vizat și prevenirea încălcării regulilor de circulație la trecerile la nivel cu calea ferată.

În două zile, au fost verificate peste 700 de autoturisme și au fost aplicate aproape 350 de sancțiuni contravenționale.

La data de 30 mai, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi și a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au acționat, în zona aeroporturilor internaționale Henri Coandă București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Bacău și Iași, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport public de persoane în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum și a celor care, deși sunt autorizați, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.

Polițiștii au verificat 139 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate, au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 17.000 de lei.

Dintre sancțiunile aplicate, 48 au fost pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice, 18 pentru încălcarea prevederilor Legii nr.38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, iar 5 sancțiuni pentru alte abateri.

De asemenea, la data de 31 mai, polițiștii de la transporturi feroviare, sprijiniți de polițiști rutieri, au acționat pentru prevenirea încălcării regulilor de circulație la trecerile la nivel cu calea ferată.

Astfel, polițiștii au verificat peste 580 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate, au aplicat 267 de sancțiuni contravenționale.

Dintre sancțiunile aplicate, 214 au fost pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice, 4 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, iar 49 de sancțiuni pentru constatarea unor alte abateri.

Totodată, polițiștii au reținut 11 permise de conducere și au ridicat 3 certificate de înmatriculare.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER