Conectează-te cu noi

Naţional

Temperatura recomandată în dormitor pentru un somn odihnitor

Publicat acum

pe

Un motiv de conflict pentru orice cuplu e temperatura care ar trebui să fie în dormitor, scrie Radio Cluj.

S-a demonstrat deja faptul că femeile preferă în jur de 23 de grade, în timp ce bărbaţilor le-ar plăcea ca termostatul să nu arate mai mult de 21 de grade. Valorile acestea sunt însă subiective, stabilite în funcţie de preferinţele personale.

Oamenii de ştiinţă vin acum să dea un răspuns clar la întrebarea: ce temperatură ar trebui să avem în cameră, pentru a avea un somn odihnitor?

O cercetare făcută pe persoane cu tulburări ale somnului a arătat că oamenii care păstrau temperatura dormitorului la 16 grade s-au putut odihni mai bine decât cei care alegeau valoarea de 24 de grade.

Organismul funcţionează diferit în timpul nopţii: temperatura corpului scade şi bătăile inimii încetinesc, pentru a asigura corpului o stare de relaxare. O valoare termică mult prea mare împiedică acest proces natural de încetinire a organismului.

Nu există o valoare universal valabilă, dar cercetătorii par să fie de acord că valoarea pe care o setăm pe timp de noapte trebuie să fie mai mică decât cea aleasă pentru zi. Aşadar, dacă în timpul zilei ne simţim bine la 20 de grade, noaptea ar trebui să avem undeva între 15 şi 19 grade.

Interesant este faptul că în Statele Unite recomandări asemănătoare au fost făcute încă de pe vremea preşedintelui Ronald Reagan, dar nu din motive medicale: în instituţiile publice temperatura a fost limitată la 18.3 grade (chiar şi la Casa Albă), pentru a face economie de energie.

Sursa – Radio Cluj

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER