Conectează-te cu noi

Naţional

Temperaturi ridicate pentru această perioadă! PROGNOZA METEO pentru sfârşitul săptămânii

Publicat acum

pe

Vremea se va menţine în general închisă, cu precipitaţii în cea mai mare parte a ţării şi va fi în răcire în special în nord şi nord-est.

VINERI

Ploile vor fi în extindere ca arie şi vor deveni moderate cantitativ în sudul, estul şi centrul teritoriului, unde se vor cumula în medie 15…25 l/mp. Începând cu orele serii în nordul şi vestul Moldovei vor predomina ninsorile, iar în Maramureş şi Transilvania vor fi precipitaţii mixte. La munte, pe parcursul zilei vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare şi izolat se va produce polei, apoi va ninge, local mai consistent în special în zona Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în regiunile sud-estice, iar noaptea şi în Moldova şi zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 13 grade, mai ridicate în Dobrogea, până la 17 grade; minimele vor fi cuprinse între -2 grade în nord-vest şi 10…12 grade pe litoral. Temporar se va forma ceaţă.

LA MUNTE

Vremea se va menţine în general închisă. Pe parcursul zilei vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare şi izolat se va produce polei, apoi va ninge, local mai consistent în special în zona Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe parcursul nopţii. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de intervalul anterior.

SÂMBĂTĂ

Vremea se va menţine în general închisă, cu precipitaţii în cea mai mare parte a ţării şi va fi în răcire în special în nord şi nord-est. În Muntenia şi Dobrogea va ploua şi local se vor cumula peste 15…20 l/mp, în Oltenia şi sudul Moldovei vor fi mai ales ploi, iar în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania se vor semnala local precipitaţii mixte; în nordul şi centrul Moldovei şi la munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în est şi în sud-est, precum şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în nordul Moldovei şi 11…12 grade pe litoral, iar cele minime vor fi de la -4 grade în estul Transilvaniei până la 6…7 în sudul Dobrogei.

LA MUNTE

Vremea se va menţine în general închisă şi pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare pe creste. Temperatura aerului va fi în scădere în masivele din nordul ţării, iar în rest nu va avea variaţii semnificative.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER