Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Teodora Muncelean: ”Scopul Zilei Mondiale a Justiţiei Sociale este de a atrage atenţia…”

Publicat acum

pe

....

Viceprimarul municipiului Dej, Teodora Muncelean a transmis un mesaj, astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale a Justiției Sociale.

”SCOPUL Zilei Mondiale a Justiţiei Sociale este de a atrage atenţia factorilor responsabili asupra unor probleme precum SĂRĂCIA, ȘOMAJUL şi EXCLUZIUNEA SOCIALĂ. INEGALITĂȚILE imense de venit atât pe plan naţional, cât şi internaţional, reprezintă, la rândul lor, un factor ce poate ridica obstacole în calea justiţiei sociale.

....

Totodată, cu prilejul acestei zile sunt promovate valori precum SOLIDARITATEA, ECHITATEA şi TRATAMENTUL EGAL oferit cetăţenilor indiferent de sex, rasă, religie, cultură sau stare a sănătăţii.

În 2018, tema propusă de ONU pentru această zi este ”Muncitori în mişcare. În căutarea justiţiei sociale” (Workers on the Move. The Quest for Social Justice). Mai exact, se subliniază nevoia de a crea oportunităţi decente de lucru pentru migranţi. Conform Organizaţiei Mondiale a Muncii, există, în prezent, peste 258 de milioane de migranţi la nivel internaţional. Dintre aceştia, 150 de milioane sunt apţi de muncă, 56% bărbaţi şi 44% femei.

Termenul de JUSTIȚIE SOCIALĂ desemnează modul în care este aplicată justiţia într-o societate în relaţie cu clasele sociale existente în ea. În esenţă, ea se referă la conceptul potrivit căruia toată lumea trebuie să aibă aceleaşi drepturi şi oportunităţi economice, politice şi sociale.

Pentru adepţii justiţiei sociale, rolul cel mai important al statului este de a asigura bunăstarea şi respectarea drepturilor cetăţenilor săi, indiferent de clasa socială din care fac parte aceştia”, a transmis Dora Muncelean, Ambasador al Egalității de Șanse.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER