Conectează-te cu noi

Naţional

Testele naţionale de Capacitate şi Bacalaureat, date incerte

Publicat acum

pe

Monica Anisiei, ministrul Educaţiei, le dă mesaje încurajatoare elevilor să se pregătească în continuare acasă prin cursurile online. Ea le spune elevilor care în acest an vor da examene naţionale de Bacalaureat şi Capacitate să fie atenţi la infomaţiile ulterioare despre datele când vor avea loc acestea.

Anisie a dat asigurări din nou că anul şcolar nu va fi îngheţat din cauza perioadei prelungite de suspendare a cursurilor, iar examenele naţionale se vor ţine. Având în vedere că nu se cunoaşte evoluţia epidemiei, ministrul spune că nu se ştie exact când vor fi susţinute examenele naţionale, însă se va comunica „în timp util”. 

„Acele examene vor fi în sprijinul sau vor veni în sprijinul elevilor, pentru că noi suntem conştienţi cu toţii că această situaţie de criză trebuie să vină în sprijinul elevilor şi nu să realizeze, eu ştiu, o sancţiune în ceea ce priveşte modalitatea în care ei vor fi examinaţi”, a spus ministrul, la RFI.

În condiţiile răspândirii unor informaţii neverificate, Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, face un apel către elevi şi părinţi să se informeze numai din surse oficiale, în contextul coronavirusului. 

Monica Anisie le cere elevilor să se pregătească în continuare în condiţii speciale, în care cursurile şi temele sunt comunicate online.  

”Anul şcolar nu se pune problema la acest moment să fie îngheţat. Prin urmare, în această perioadă în care ne aflăm în situaţie de urgenţă, când sunt suspendate cursurile, profesorii păstrează legătura cu elevii, prin lecţii pe care le organizează online. Suntem conştienţi că nu peste tot se pot realiza aceste cursuri online şi de aceea Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în parteneriat cu Televiziunea Română, realizează lecţii pregătitoare pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a.

Le transmit (elevilor) să se pregătească în continuare alături de profesorii lor de la clasă, prin lecţiile online, să se pregătească în continuare prin lecţiile oferite la teleşcoală şi să îi asigur că examenele naţionale pe care ei le vor susţine, când anume nu ştim la acest moment, dar vom comunica în timp util, acele examene vor fi în sprijinul sau vor veni în sprijinul elevilor, pentru că noi suntem conştienţi cu toţii că această situaţie de criză trebuie să vină în sprijinul elevilor şi nu să realizeze, eu ştiu, o sancţiune în ceea ce priveşte modalitatea în care ei vor fi examinaţi”.

Întrebată ce înseamnă că examenele vor fi în sprijinul elevilor, Monica Anisie a răspuns: ”Mă refeream la faptul că în spaţiul public au fost tot felul de fake news-uri, cum că nu se vor mai susţine examenele naţionale, că gradul de dificultate al subiectelor va fi foarte mare, că va fi, eu ştiu, a apărut şi această ştire că există posibilitatea să fie din materie scoase anumite conţinuturi şi aşa mai departe. Eu trebuie să îi asigur pe copii că în momentul în care se va lua o decizie în cadrul Ministerului Educaţiei de către specialiştii în evaluare, vom comunica public şi i-aş ruga şi pe elevi şi pe părinţi să se informeze numai din surse oficiale”.

sursă: MEDIAFAX

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER