Conectează-te cu noi

Naţional

Tezele se vor da din 6 decembrie și vor fi mai puține. Școlile își vor afișa rata de vaccinare

Publicat acum

pe

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că tezele pentru semestrul I se vor putea da începând cu data de 6 decembrie, iar numărul lor va fi redus și la gimnaziu, și la liceu.

”Am decis să reducem numărul de teze pe care elevii le vor susține în acest an prin excepție. La clasa a opta vom avea doar două teze, nu trei. Așadar, toți elevii de gimnaziu vor avea doar două teze, care se vor da fizic.

Pentru liceu, am redus numărul tezelor de la 4 la 3.

Această reducere va face obiectul reglementărilor pe care le vom anunța în 5 noiembrie.

Atât vreme cât am avut foarte multe școli în online, nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu notele pe care elevul le va primi.

Tezele vor putea fi susținute începând cu 6 decembrie, va fi la latitudinea fiecărui profesor perioada optimă de susținere a tezelor. Fiecărui elev să îi rămână la dispoziție o perioadă în care să-și poată corecta rezultatele.

Cine nu va putea susține teza fizic se va putea face după revenirea la școală, chiar dacă revenirea se va face în semestrul 2”, a precizat ministrul Educației.

Cîmpeanu a subliniat că școala va începe în 8 noiembrie, și că ministerul Educației susține principiul conform căruia școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică în limita în care se pot asigura condițiile sanitare.

Cîmpeanu a mai spus că, de astăzi, fiecare școală trebuie să-și afișeze pe site rata de vaccinare.

”Toate inspectoratele școlare județene din România au afișat rata de vaccinare la nivelul fiecărui inspectorat. Avem situații îmbucurătoare unde sunt valori de peste 90%. La nivelul fiecărei școli va fi afișat pe site-ul propriu rata de vaccinare, fără nume, prenume și alte date cu caracter personal. Dar este normal ca părinții și elevii să știe, atunci când merg la școală, care este nivelul de vaccinare al personalului din acea școală.

Acest lucru am solicitat să fie făcut public în cursul zilei de astăzi.

Am făcut publică rata de vaccinare în Ministerul Educației care este, recunosc, sub așteptări, de 66% – 292 de angajați vaccinați dintr-un total de 444.

S-ar putea ca acest factor să fie luat în considerare atunci când se va stabili posibilitatea de funcționare a școlii cu prezență fizică, alături de alți factori. Dar acest lucru se va stabili împreună cu autoritățile sanitare”, precizat ministrul.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER