Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Tiberiu Zelencz, petiție pentru asfaltarea DJ161D. Drumul leagă localitățile Dej și Nireș – FOTO

Publicat acum

pe

Drum Nires 5

Consilierul local al comunei Mica, Tiberiu Zelencz, a inițiat o petiție semnată de 500 de locuitori ai localității Nireș pentru asfaltarea DJ 161D, care leagă Dej și Nireș.

Petiția adresată Consiliului Județean Cluj și înregistrată cu data de marți, 16 mai 2015, este semnată de 500 de locuitori ai localității Nireș. Prin intermediul acesteia, consilierul local cere conducerii Consiliului Județean Cluj aprobarea de fonduri și executarea lucrărilor de asfaltare a DJ 161D, pe porțiunea Dej – Nireș.

Datorita starii jalnice in care au ajuns drumurile din localitatea Nires, am luat initiativa de a trage un semnal de alarma reprezentantilor Consiliului Judetean Cluj si celor care au o datorie morala, in primul rand, fata de cetatenii care le-au acordat votul si increderea. In acest sens, am initiat o petitie sustinuta si semnata de peste 500 de locuitori din localitatea Nires, prin care solicitam aprobarea de fonduri si executarea lucrarilor de asfaltare a DJ 161 D, portiunea Nires-Dej.

Recent, la DJ 161 D, au fost efectuate lucrari de reabilitare a covorului asfaltic pe portiunea care cuprinde doar localitatea Unguras. Din pacate lucrarile s-au oprit la limita dintre localitatile Unguras si Nires, desi pentru a ajunge din Dej spre Unguras, Batin si Valea Ungurasului este obligatorie tranzitarea localitatii Nires, insa aici drumurile se afla intr-o avansata stare de degradare.

De cinci ani primim doar promisiuni ca DJ 161 D va fi reabilitat, insa din pacate totul a ramas la nivel se vorbe. Este inadmisibil ca un drum judetean, ca DJ 161D, care este atat de circulat, sa fie lasat in voia naturii.

Este revoltator ca in anul 2015 o localitate ca Niresul, situata la doar 5 km de Dej sa fie parca a nimanui: fara drumuri, apa, canalizare si gaz. Drumurile au devenit aproape impracticabile nu doar pentru masini, dar si pentru cetateni, iar pentru copii, mai ales in zilele ploiase, este din ce in ce mai greu sa ajunga la scoala cu hainele curate, deoarece fara trotuare si cu belti la tot pasul, parcurgerea drumului devine o adevarata aventura.

Am depus ieri (n.r. 16 iunie 2015) petitia la Consiliul Judetean Cluj, acesta fiind de altfel proprietarul drumului, iar in termen de 30 de zile urmeaza sa primim un raspuns. Speram sa fie unul favorabil, iar cei care ne reprezinta interesele sa tina cont de faptul ca si oamenii din localitatea Nires au dreptul macar la un minim de confort. Cred ca si dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, drumurile aratau mult mai bune.

Le multumesc tuturor cetatenilor care au sustinut initiativa mea si care au semnat aceasta petitie. Am promis chiar si la schimbarea mea din functia de viceprimar, ca voi ramane in continuare alaturi de oameni si ma voi zbate atat cat voi putea sa ii ajut in toate problemele cu care se confrunta.

Noi nu cerem nimic ieșit din comun, ne dorim normalitate!”, a afirmat consilierul Tiberiu Zelencz.

ACTUALIZARE 19:30: Primarul din Mica, Pavel Goron a luat legătura cu reporterii Dej24.ro și a declarat că nu i se pare normal ceea ce face Zelencz și că astfel de acțiuni ”ar trebui făcute în echipă, împreună cu Consiliul Local Mica și cu primarul, nu de unul singur”. Mai mult decât atât, edilul susține că a discutat deja cu Mihai Seplecan, președintele Consiliului Județean Cluj, care i-ar fi promis că și problema acestui drum va fi rezolvată. Goron a mai declarat despre Zelencz că acesta ”face campanie electorală prin această petiție și că nu a făcut nimic pentru comună”.

De cealaltă parte, fostul viceprimar spune că nu dorește să comenteze afirmațiile edilului, declarând că pentru el vorbesc faptele și lucrurile făcute în și pentru comună. Totodată, Zelencz mai arată că are încredere în Mihai Seplecan și în Consiliul Județean Cluj, mai ales acum după ce au fost informați, prin petiția sa, despre starea drumului DJ 161D.

Reclamă
3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER