Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Tinerii cu nevoi speciale din Gherla vor beneficia de educație și terapii inovative pe bani europeni

Publicat acum

pe

 

consiliul judetean cluj

Tinerii cu nevoi speciale din Gherla vor beneficia în cel mai scurt timp de o cameră de stimulare multisenzorială, de mai multe terapii inovatoare, de diferite activității extracuriculare, excursii și diferite cursuri de igienă personală, totul pe bani europeni.

Consiliul Judeţean Cluj a semnat contractul de finanţare pentru acest proiect care cuprinde mai școli speciale și centre de reabilitare din județ, între care și Centrul de Reabilitare și Recuperare Neuropsihiatrică din Gherla, de pe strada Primăverii.

Proiectul prevede amenajarea unui număr de 3 camere de stimulare multisenzorială (SNOEZELEN) la 3 instituții speciale din subordinea Consiliului Județean Cluj, organizarea de diferite activități extracuriculare și de petrecere a timpului liber (excursii diferențiate pe grad de handicap și de vârstă), precum și organizarea de diferite acțiuni complementare menite să îmbunătățească șansele de integrare socială.

Grupul țintă al acestui proiect este format din 265 de tineri în care își vor desfășura activitatea 32 de profesori/specialiști din aceste 3 instituții speciale.

Valoarea totală a proiectului este de 948.825 lei cu o durată de implementare de 15 luni, proiectul prin activitățile prevăzute și-a propus reducerea inegalităților de care se lovesc tinerii cu nevoi speciale și implicit creșterea incluziunii sociale pentru acest grup vulnerabil.

Beneficiarul acestui proiect este Consiliul Județean Cluj în parteneriat cu Fundaţia Estuar.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER