Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Tinerii din Dej vor reprezenta și anul acesta Eparhia Clujului la București – FOTO

Publicat acum

pe

Câștigătorii Concursului Național de creație „Icoana și Școala mărturisirii”, desfășurat la nivelul Eparhiei Clujului, au fost premiați ieri, 10 mai.

Festivitatea a avut loc de la ora 16:00, în sala „Episcop Nicolae Ivan” de la Centrul Eparhial, în prezența ÎPS Părinte Andrei, a preoților protopopi, a profesorilor coordonatori și a elevilor de la grupele de cateheză de la cele nouă protopopiate.

La ediția din acest an, premiul I a revenit echipei de tineri din parohia „Sfânta Treime” din Dej, care, alături de părintele paroh Teodor Mureșan, prof. Adina Silași și prof. Mihaela Antoneag au realizat un proiect foarte apreciat de juriu, intitulat „Mărturisitorii, Modele de viață – icoane ale credinței”.

Câștigătorii ediției din acest an a Concursului Național de creație „Icoana și Școala mărturisirii” vor reprezenta Arhiepiscopia Clujului, pe 21 mai, la sărbătoarea Patriarhiei Române, ce va avea loc cu prilejul hramului „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”.

Credința noastră este zugrăvirea icoanelor. Dumnezeu s-a întrupat, oamenii L-au văzut pe Domnul nostru Iisus Hristos și ca atare poate fi zugrăvit în icoane, deasemenea și Sfinții și Îngerii. Preocuparea aceasta este prilejuită și de proiectul pe care Patriarhia Română l-a pus în lucrare, legat de micii noștri iconari. Anul acesta a fost dedicat de către Sfântul Sinod ,,Icoanelor, iconarilor, zic eu micilor noștri iconari, Patriarhului Iustinian și luptătorilor pentru apărarea Bisericii în vremea comunismului”, a precizat ÎPS Părinte Andrei.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER