Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Toaleta cu trei WC-uri dintr-un spital din județul Cluj – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat pe Facebook imagini din Spitalul de Boli Psihice Borşa, judeţul Cluj, unde toaleta pentru femei are 3 WC-uri alăturate.

INCREDIBIL! Spitalul de Boli Psihice Borşa, judeţul Cluj, etajul 1, Toaleta pentru Femei! Nou în România! Toaletă cu 3 WC-uri în aceeaşi baie! Poftiţi la baie, vă rugăm! Se poate face (…) în grup, poftiţi, nu fiţi timizi!”, scrie pe Facebook deputatul Emanuel Ungureanu.

Potrivit acestuia, „băile infecte” sunt amplasate într-o unitate sanitară acreditată de Autoritatea Naţională pentru Managementul Calităţii în Sănătate(A.N.M.C.S).

Cine conduce această instituţie? Vasile Cepoi, un cameleon politic care a făcut din ANMCS una dintre cele mai mari CĂPUŞE din sistemul sanitar românesc”, adaugă Ungureanu.

Acesta întreabă internauţii „unde credeţi că se află bomba biologică? Nu că ar avea importanţă, dar pe uşa acestei grote scria …”.

Un utilizator comentează: „Poze , video-uri … E plin Facebook!! Dar ceva se face înafară de postări ? …..”, iar deputatul îi răspunde: „da, va anunţa noul ministru al Sănătăţii, în câteva zile. Bolnavii vor fi scoşi din acel infern!”.

Că sunt două în plus e revoltător, dar betonul ăla de jos care practic, e focar de infecţie, asta e inadmisibil!”, comentează un altul.

Ştiri din zonă

Focar de gripă aviară în județul Maramureș!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă diagnosticarea gripei aviare într-o fermă de tip comercial din judeţul Maramureş.

În baza Legii nr. 1/2008, a HG nr.1189/2009 şi conform solicitării ANSVSA, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a fost convocată şedinţa Centrului Naţional de Combatere a Bolilor, în videoconferinţă cu Prefecţii din Maramureş şi judeţele limitrofe. S-a avut în vedere gestionarea situaţiei provocate de diagnosticarea, într-o exploataţie comercială de găini ouătoare din judetul Maramureş, a gripei aviare, boală care evoluează la această dată în mai multe ţări europene„, precizează autoritatea într-un comunicat.

Conform sursei citate, pentru izolarea focarului se vor aplica măsurile specifice, care vor fi gestionate de Centrele Locale de Combatere a Bolilor din judeţul Maramureş şi judeţele limitrofe.

La această oră, situaţia este sub control, au fost luate toate măsurile de combatere în focar şi nu există posibilitatea afectării sănătăţii populaţiei„, subliniază reprezentanţii ANSVSA.

Săptămâna trecută, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus aplicarea, la nivel naţional, a unor măsuri cu scopul de a preveni introducerea virusului gripei aviare în România, după ce Comisia Europeană a informat despre evoluţia unui număr de 9 focare de gripă aviară, cu subtipul H5N8, înalt patogenă, care evolua în Polonia.

Luni, Autoritatea Sanitar Veterinară din Ungaria (NEBIH) a anunţat că virusul H5N8, o tulpină a virusului de gripă aviară, a fost descoperit la o mare fermă de curcani din judeţul Komarom-Esztergom, nord-vestul Ungariei, potrivit Reuters.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

CLUJ | Poleiul a scos din nou utilajele pe drumurile din județ

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Din cauza temperaturilor negative înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri din Cluj au fost afectate de polei, fapt care a impus intervenția cu utilaje și cu materiale antiderapante.

Astfel, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de marți, 14 ianuarie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 61 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 22 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 29 de drumuri judeţene, cu 17 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 105 tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi zona de munte, în cursul zilei de marți, s-a intervenit pe 11 drumuri judeţene, cu 9 utilaje. La această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 7 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 110 tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de marți, s-a intervenit pe 6 drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 46 de tone de material antiderapant. La această oră, starea drumurilor situate în această zonă nu a impus nicio intervenție specifică activităților de iarnă.

Potrivit Consiliului Județean Cluj, în continuare, se acţionează cu utilaje și cu materiale antiderapante pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Alertă meteo! COD GALBEN de CEAȚĂ în zonele joase din județul Cluj

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Meteorologii au emis o avertizare nowcasting COD GALBEN de ceaţă, valabilă miercuri dimineață pentru județul Cluj.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 11:00, în zonele joase din judeţele Cluj ceaţa va determina scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri.

Meteorologii mai anunță că izolat vor condiții de polei și chiciură.

În caz de vizibilitate redusă, polițiștii recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ şi pe cele de ceaţă.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare