Conectează-te cu noi

Naţional

Top 5 accesorii indispensabile telefonului tău mobil

Publicat acum

pe

loading...

Telefonul mobil reprezinta, in societatea actuala, mai mult decat o modalitatea de divertisment, de petrecere a timpului liber. Acest gadget iti poate deschide noi drumuri catre cunoastere si invatare si chiar catre celebritatea si atingerea succesului in mediul online, virtual. Pentru ca a devenit o parte integranta a fiecarui om, atat adultii, cat mai ales tinerii fiind nedezlipiti de telefonul lor mobil, in timp sfera accesoriilor pentru acest dispozitiv a evoluat, pentru a iti face viata mult mai usoara.

Descopera si tu care sunt cele accesoriile indispensabile acestui gadget, pe care oricine ar trebui sa le aiba!

  1. Husele si foliile de protectie

De cele mai multe ori, oamenii isi aleg husele si carcasele telefoanelor mobile mai mult pentru aspectul placut, interesant si personalizat pe care acestea il confera. Insa, optiunea ta nu ar trebui sa se bazeze doar pe latura estetica, intrucat o carcasa trebuie sa fie, in aceeasi masura, o modalitate de protectie  a telefonului si sa fie si functionala, incat sa permita accesarea rapida a butoanelor de comanda. Foliile de protectie sunt si ele un must have, mai ales intr-o societate dominata de viteza si de schimbare; acestea iti vor proteja dispozitivul de eventualele pericole precum spargerea sau deteriorarea ecranului. Verifica si tu preturile huselor iPhone 7 Plus si alege pentru telefonul tau modelul care ti se potriveste.

  1. Bateria externa

Un alt accesoriu fara de care activitatea din mediul online si, in general, navigatul pe telefon nu ar putea fi posibila este bateria externa. Smartphone-urile sunt concepute in asa fel incat sa nu aiba o durata de viata mai mare de 20h, datorita specificatiilor tehnice precum display-ul mare, numarul impresionant de culori si inch si altele asemenea. De cate ori ti s-a intamplat sa te afli intr-un loc fara acces la o priza si sa ai nevoie de telefonul mobil, iar acesta sa te lase balta in cele mai importante momente? Daca aceasta situatie iti pare extrem de cunoscuta pentru ca se intampla cu regularitate, viziteaza aici unul dintre site-urile cele mai populare in materie de accesorii pentru gadgeturile tale, si doteaza-ti telefonul cu o baterie externa pentru a evita astfel de evenimente.

  1. Suport pentru alergat

Pentru pasionatii de sport, armband-urile sunt mai mult decat un accesoriu, reprezinta chiar o necesitate si o conditie ideala pentru a se adapta noului stil de viata pe care il au. Atasand mobilul in acel suport poti avea in permanenta gestiunea timpului, poti asculta muzica sau iti poti monitoriza activitatea fizica, toate acestea in timp ce alergi sau faci alte exercitii benefice trupului si spiritului tau.

  1. Incarcatorul auto

Acesta este potrivit acelor persoane care dezvolta si conduc afaceri si sunt nevoiti sa faca diverse drumuri pentru a stabili legaturi, a incheia contracte si a cunoaste posibilii parteneri de business. Nu doar atat, un incarcator auto este indispensabil oricui detine un autovehicul, pentru ca exista o multime de cazuri in care, in timpul deplasarii cu masina, vei avea nevoie de o sursa de alimentare pentru telefonul tau mobil. Si in calatorii mai lungi sau in vacante este destul de util un atfel de accesoriu pentru a face mult mai scurta si distractiva asteptarea in trafic.

  1. Castile

Castile ar trebui sa se afle in topul lucrurilor must have pentru dispozitivul tau, pentru ca acestea asigura folosirea rapida a telefonului si, mai ales, in siguranta. Folosirea unei perechi de casti obisnuite sau uneia de tipul bluetooth este chiar indicata, si a devenit o obligatie, in special in momentul deplasarii cu masina pentru a te afla in siguranta. Totodata, acest accesoriu, faciliteaza si amplifica placerea de a asculta muzica sau de a viziona anumite clipuri de pe platformele media.

Care dintre aceste accesorii ti se par indispensabile tie si pe care dintre ele le folosesti cel mai des?

Naţional

Două femei din județul Cluj, VINDECATE de COVID-19

Publicat acum

pe

loading...

Încă două persoane care au fost infectate cu COVID-19 au fost externate, la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj.

Este vorba despre două femei – de 25, respectiv 35 de ani – din județul Cluj, care au fost declarate vindecate, fiind ulterior externate.

Continuă să citești

Naţional

Poşta Română a început distribuirea pensiilor. S-au anunțat și câteva reguli speciale

Publicat acum

pe

loading...

Compania Naţională Poşta Română a anunţat că a început astăzi distribuirea pensiilor. Poştaşii vor împărţi pensiile oamenilor până pe 15 aprilie.

De asemenea, compania a stabilit o procedură de lucru specială pentru gestionarea situaţiei particulare de la Suceava, acolo unde municipiul şi 8 comune se află în carantină. Astfel, poştaşii se vor deplasa pe teren doar cu mijloace mecanizate, puse la dispoziţie de oficiile judeţene de poştă.  

Aceştia vor respecta distanţa de 2 metri faţă de beneficiarul drepturilor sociale. 

Contravaloarea pensiei/mandatului se va preda, către beneficiar, pe cât posibil, în plic pe care vor fi înscrise datele beneficiarului. Completarea cuponului se va face de către beneficiarul drepturilor sociale doar cu instrument de scris propriu. În cazul în care acestia nu deţin unul propriu, va fi pus la dispoziţie de către poştaş. 

Durata operaţiunii nu va fi mai lungă de aproximativ cinci minute pentru un beneficiar.

Continuă să citești

Naţional

Legea prin care primeşti până la 700 de lei de la stat pentru bone, promulgată de Iohannis

Publicat acum

pe

loading...

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata bonelor. Acesta va intra în vigoare în 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

CINE POATE BENEFICIA

Pot beneficia de ajutor pentru plata bonelor cei ale căror venituri nete lunare pe membru de familie nu depăşesc 3.500 de lei şi care se află în una din următoarele situaţii:

a) este părintele la care copilul locuieşte în mod statornic;

b) are calitatea de reprezentant legal al copilului şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia;

c) este persoana desemnată de părinte pentru întreţinerea copilului, pe perioada absenţei părinţilor, conform prevederilor art. 104 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

CARE SUNT SUMELE

Ajutorul financiar se acordă pentru fiecare copil de vârstă preşcolară, în funcţie de nivelul veniturilor nete lunare pe membru de familie, după cum urmează:

a) până la 2100 lei – 710 lei;
b) de la 2101 lei până la 2500 lei – 550 lei;
c) de la 2501 lei până la 3000 lei – 390 lei;
d) de la 3001 lei până la 3500 lei – 250 lei.

La determinarea venitului net lunar se ia în considerare media veniturilor nete realizate de beneficiar în ultimele 6 luni anterioare solicitării dreptului la ajutorul financiar, în condiţiile art. 8 alin. (1) din Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare.

CARE SUNT CONDIŢIILE

Pentru a beneficia de ajutorul financiar, persoanele prevăzute la art. 2 trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

a) să fie cetăţean român, cetăţean al altui stat sau apatrid, cu domiciliul în România, în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare;

b) sunt angajate cu contract individual de muncă ori în baza unui raport de serviciu, desfăşoară activităţi independente, obţin venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activităţi agricole, silvicultură sau piscicultură, ori exercită o funcţie de demnitate publică sau asimilată.

(2) Pot beneficia de ajutorul financiar şi persoanele care nu îndeplinesc condiţiile prevăzute la alin. (1) lit. b) dacă îndeplinesc în mod cumulativ următoarele condiţii:

a) sunt şomeri indemnizaţi sau sunt înregistrate în evidenţele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, la data solicitării, ca persoană în căutarea unui loc de muncă;

b) nu au refuzat maximum două oferte de muncă din partea Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.

(3) Acordarea ajutorului financiar se efectuează numai pentru copilul care nu este înscris la creşă/grădiniţă sau pentru care solicitantul nu a refuzat un loc la creşă/grădiniţă ori nu a retras copilul de la creşă/grădiniţă.
 

CARE ESTE PROCEDURA

Ajutorul financiar se acordă pe bază de cerere şi documente doveditoare care atestă îndeplinirea condiţiilor prevăzute de prezenta lege. Documentele doveditoare sunt:

a) copie după documentul de identitate al persoanei prevăzută la art. 2;

b) copie după certificatul de naştere al copilului/copiilor pentru care se solicită ajutorul;

c) copia documentului prin care se atestă calitatea de reprezentat legal al copilului/copiilor;

d) adeverinţe privind veniturile nete realizate în ultimele 6 luni de membrii familiei, eliberate, după caz, de angajator sau entitatea asimilată acestuia ori de organul fiscal sau, în cazul persoanelor care desfăşoară activităţi independente, obţin venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, declaraţia fiscală prevăzută de lege, pentru categoriile de venituri prevăzute la art. 3, pentru care Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, nu prevede emiterea unei decizii de impunere din partea organului fiscal central;

e) copia documentului în baza căruia se desfăşoară activitatea de bonă în condiţiile art. 7 din Legea nr. 167/2014.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare