Conectează-te cu noi

Naţional

Top 5 destinații rurale de vizitat în Franța în 2021

Publicat acum

pe

Franța este una dintre cele mai populare destinații turistice din lume, primind anual 82 de milioane de turiști străini. Cu toate că Parisul este primul lucru la care se gândesc majoritatea turiștilor când vine vorba de Franța, există mult mai multe locuri de văzut în întreaga țară. Călători din întreaga lume sunt atrași de cultura sofisticată a Franței, vinurile fine, castelele romantice, satele pline de istorie și peisajul pitoresc. 

Iată care sunt cele mai interesante localități pe care să nu le ratezi dacă vizitezi Franța în 2021

  1. Valea Loarei

Valea Loarei este o regiune din centrul Franței, populară pentru peisajul spectaculos, castelele pline de istorie, precum și podgoriile pitorești. Această superbă destinație turistică se întinde pe o distanță de de peste 280 de kilometri de-a lungul râului Loara, cuprinzând unele dintre cele mai frumoase sate din Franța, cum ar fi Tours, Chinon, Anglers, Saumur, Blois și Amboise, locul unde Leonardo da Vinci și-a trăit ultimii ani din viața sa. 

  1. Luberon, Provence

Dacă dorești să cunoști îndeaproape particularitățile societății franceze din sudul Franței, Luberon este locul potrivit pentru a face acest lucru. Este un refugiu pentru societatea franceză, precum și pentru turiștii americani și europeni care vin în lunile de vară pentru a experimenta satele fermecătoare. Această regiune a devenit o destinație turistică după ce autorul britanic Peter Mayle și-a publicat cărțile despre viața sa din Provence. 

Cu pădurile luxuriante, câmpurile de lavandă, piețele fermierilor și casele colorate, nu este de mirare că Luberon este un magnet pentru turiști. Foarte interesant pentru pasionații de istorie este satul Oppede le Vieux, care încă își păstrează atmosfera din Evul Mediu. Dacă dorești să ai parte de o excursie inedită și low-cost în Provence, poți cumpăra bilete de autocar până în Franța de pe Tabitatour.ro, unde găsești oferte avantajoase, ideale dacă vrei să te aventurezi cu rucsacul prin Europa. 

  1. Troyes, Champagne

Fosta capitală a regiunii Champagne, Troyes este o călătorie în trecut și o mărturie a modului în care arăta Franța pe vremea lui Molière, fiind, de asemenea, și unul dintre cele mai atrăgătoare și fermecătoare orașe medievale europene. Acest orășel străvechi este ideal pentru familiile și cuplurile care caută să evadeze pentru câteva zile și să se plimbe printre clădiri vechi, muzee, biserici și multe alte locuri istorice demne de luat în considerare.

  1.  Yvoire, Ron-Alpi

Yvoire este un paradis floral, fiind cunoscut atât pentru frumusețea naturală, cât și pentru stilul medieval clasic, plin de culoare. Este un loc mic, populat cu aproximativ 1000 de oameni. Un obiectiv pe care să nu-l ratezi dacă vizitezi acest sat este Grădina celor cinci simțuri – unde te poți pierde printre miile de flori, fructe și labirinturi naturale. Dacă ești în această parte a Franței, cu siguranță merită să faci o scurtă vizită! 

  1. St-Guilhem-le-Désert, Languedoc

St-Guilhem-le-Désert,înconjurat de priveliști superbe, protejate de UNESCO, este un sat cu o personalitate medievală. În acest loc vei găsi case din piatră de chihlimbar, care au rezistat testului timpului, ferestre în stil renascentist, un turn antic și, bineînțeles, celebra biserică Abbaye de Gellone, care a fost vandalizată de protestanți în timpul Reformei, dar a rămas în picioare până în prezent.

Aceste localități rurale sunt ușor de străbătut, fiecare având un farmec aparte și un trecut fascinant pentru pasionații de istorie! Așadar, dacă dorești să călătorești în Franța în această vară, nu există modalitate mai bună de a cunoaște cultura locală și de a explora bijuteriile naturale ale țării decât prin explorarea satelor sale pitorești!

Surse foto: Shutterstock.com, Pexels.com.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER