Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Topul celor mai bogați clujeni! Trei sunt din Dej și se află în top 10

Publicat acum

pe

Clujenii care au acumulat cele mai mari averi anul trecut sunt Ștefan Vuza, frații Simion și Teofil Mureșan, Horia Ciorcilă, Ioan Tecar și Dorel Goia, conform Top Capital 300 cei mai bogați români, scrie Ziua de Cluj.

Ștefan Vuza a câștigat licitația pentru principalele active ale combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, pentru care societatea sa, Chimcomplex Borzești, membră a grupului Serviciile Comerciale Române, trebuie să achite 127 de milioane de euro, plus taxa pe valoarea adăugată. Acesta visează la crearea Companiei Române de Chimie, care să devină un jucător regional important în această zonă a Europei. Oltchim a trecut de la pierderi anuale la un profit net de 9 milioane de euro în 2016.

Simion și Teofil Mureșan au achiziționat compania Netcity București prin firma lor Direct One și vizează pentru acest an atingerea unei cifre de afaceri de 120 de milioane de euro la nivel de grup. Ei vor aduce din străinătate prima școală privată de meserii din România, prin intermediul unui parteneriat, pentru meseriile de zidar, fierar-betonist, electrician și instalator, după ce deja finanțează un program integral britanic de executive MBA în colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea din Hull și Banca Transilvania.

Horia Ciorcilă este strategul BT, performera din ultimii ani a pieței românești de profil, care a decis cumpărarea Volksbank România și preluarea casei de investiții Capital Partners, toate reflectate în evoluția indicatorilor financiari ai societății bancare din Cluj și a adus-o între primele din țară în topul național al activelor. În acest an strategia de achiziții a continuat cu preluarea Bancpost. Ciorcilă ocupă funcția de președinte al băncii clujene și deține direct și indirect un pachet semnificativ de acțiuni la BT.

Ioan Tecar va inaugura la începutul anului viitor o stație de prefabricate de beton, vrea să își dezvolte sectorul produselor de igienă și să investească în parcul său privat din municipiul Dej. În ultimii ani grupul de firme MG TEC a devenit cel mai important producător independent de hârtie igienico-sanitară din Europa de Sud-Est. Anul trecut un pachet de acțiuni la societatea Pehart Tec a fost vândut către fondul de investiții Abris Capital Partners. Cifra de afaceri consolidată a MG TEC a ajuns la 29 de milioane de euro.

Dorel Goia a achiziționat prin producătorul Teraplast 60% din acțiunile celui de-al doilea jucător de pe piața de țiglă metalică, Depaco, a preluat integral Politub, companie de pe piața țevilor de apă și gaz, dar și o fabrică de panouri sandwich din Serbia. În 2016 acesta a transferat activitățile logistice ale grupului pe o companie distinctă, Teraplast Logistic. Facilitățile sale de producție sunt localizate în parcul industrial Teraplast, pe o suprafață de 200.000 mp, în extravilanul municipiului Bistrița.

Călin Mitică a investit în hotelul Edelweiss din Poiana Brașov, debutând cu această ocazie în afacerile hoteliere. Operatorul de marfă Transferoviar Group a înregistrat un rulaj de 45 de milioane de euro anul trecut, iar cel de persoane Transferoviar Călători, de 22 de milioane. Acesta deține împreună cu familia sa Remarul 16 Februarie, companie care a încheiat anul 2016 cu afaceri de 7 milioane de euro și controlează ca acționar majoritar societățile Metalurgica Transilvană, Uzina de Vagoane Aiud, Remarul Engineering.

Ștefan Gadola a reluat legăturile cu EnergoBit, producător de echipamente electrice pe care l-a fondat și din care a încasat 20 de milioane de euro în urma vânzării sale către fondul Innova Capital, iar împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare va coordona strategia viitoare a societății. Acesta a investit 10 milioane de euro pe piața de capital și a derulat afaceri imobiliare cu fostul patron al clubului de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany, fapt care i-a adus și neplăcerea de a fi audiat de către procurorii DIICOT.

Adriana și Ștefan Cristea, mamă și fiu, vor dezvolta parcul industrial Arc din Dej prin construirea de locuințe de serviciu, de spații modulare logistice și de facilități de energie regenerabilă pentru a le oferi servicii suplimentare investitorilor și de a păstra forța de muncă, tot mai greu de găsit. Familia Cristea ridică lângă obiectivul industrial și o unitate de producție a prefabricatelor din beton armat și beton precomprimat de care este nevoie în dezvoltările planificate.

Arpad Paszkany a fost plasat sub control judiciar de către procurori într-o anchetă în care este suspectat de însușirea ilegală a unei sume din bugetul CFR Cluj, însă măsura a fost ridicată de instanță o jumătate de an mai târziu. În ciuda informațiilor care îl dădeau drept reîntors în calitatea de proprietar, în 2017 el l-a prezentat pe Marian Băgăcean drept noul finanțator al echipei, declarând că 17 ani de implicare în fotbal i-au ajuns. Acesta a mai derulat afaceri în imobiliare, mass-media, IT&C.

Marius Ștef s-a extins prin firma Agressione pe piețele din Ungaria și Bulgaria, raportând afaceri de 40 de milioane de euro și un profit de 2,3 milioane. Compania dispune de 11 birouri regionale, 60 de autovehicule, precum și de o suprafață de depozitare de 14.000 mp. În 2015 celălalt asociat, Cosmin Pavel, s-a retras din afacere. Ștef este implicat în sectoarele producție, transporturi și acvacultură.

Dintre oamenii de afaceri clujeni mai apar între primii 300 din România Marcel Borodi (Brinel) – IT, familia Căpușan (CH Transbeton Construcții) – imobiliare, Ioan Socea (EnergoBit, Polaris Medical) – energie, sănătate, imobiliare, Peter Pal (EnergoBit, Paprika Radio) – energie, imobiliare, media, Gheorghe Chița (EVW Holding, Logistic E Van Wijk, Europa Expediție, Polimob) – transport, logistică, Sorin Ghițe (Mureș Mall) – imobiliare, Dan Pitic (Napochim) – comerț, producție, imobiliare.

Milionarii Clujului

1. Ștefan Vuza……………..138 mil. euro

2. Frații Mureșan…………..92 mil. euro

3. Horia Ciorcilă……………80 mil. euro

4. Ioan Tecar……………….75 mil. euro

5. Dorel Goia……………….70 mil. euro

6. Călin Mitică………………52 mil. euro

7. Ștefan Gadola.,………….37 mil. euro

8. Familia Cristea…………..35 mil. euro

9. Arpad Paszkany………….33 mil. euro

10. Marius Ștef……………..32 mil. euro

11. Familia Căpușan……….30 mil euro

12. Marcel Borodi…………..29 mil. euro

13. Ioan Socea……………..28 mil. euro

14. Peter Pal…………………27 mil. euro

15. Gheorghe Chița………..26 mil. euro

16. Sorin Ghițe……………..23 mil. euro

17. Dan Pitic…………………23 mil. euro

 

Sursa – ziuadecj.realitatea.net

Social-Cultură

Ziua Recoltei, sărbătorită duminică la Dej. Vezi PROGRAMUL

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej organizează duminică, 23 septembrie, Ziua Recoltei. Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 9-18, în Piața Bobâlna și va fi marcat de expoziţia cu vânzare de produse de sezon.

În cadrul evenimentului se va desfășura de la ora 11 cea de a II-a ediție a Festivalului Plăcintelor Someșene, iar de la ora 13 pe scena care va fi amplasată în Piața Bobâlna va avea loc un spectacol artistic (vezi PROGRAMUL pe afiș).

Pentru desfășurarea în bune condiții a activităților, circulația în Piața Bobâlna va fi restricționată începând de sâmbătă, 22 septembrie, ora 16, până duminică, 23 septembrie, după încheierea evenimentului.

Continuă să citești

Social-Cultură

Noi filme anunțate de Primăria Dej la cinematograful 3D din centru

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej anunță programul Sălii Multimedia 3D din incinta Muzelui Municipal Dej, în perioada 21-27 septembrie 2018.

VINERI –  21.09.2018

ORA 17:00 SIMPOZION, P.N.L. DEJ, ”CENTENARUL MARII UNIRI”

SÂMBĂTĂ – 22.09.2018

ORA 11:00 THE SWAN PRINCESS ( ”PRINȚESA LEBĂDĂ”, ANIMAȚIE, DUBLAT IN LIMBA ROMÂNĂ,  , A. G., 75 MIN.)

ORA 16:00 THE CURSE OF SLEEPING BEAUTY (”BLESTEMUL FRUMOASEI ADORMITE” DRAMA CRIME, A.P.12 ANI, 82 MIN. )

MARȚI – 25.09.2018

ORA 17:00  GHOST (” FANTOMA MEA IUBITĂ”, DRAMA/ROMANCE, A.G., 132 MIN.)

MIERCURI – 26.09.2018

ORA 17:00  INTERSTELLAR (”CĂLĂTORIND PRIN UNIVERS”, DRAMA/ S-F, A.P.-12, 162 MIN.)

JOI-  27.09.2018

ORA 17:00  IN THE HEART OF THE SEA ( ”ÎN INIMA MĂRII„, DRAMA/ACTION, A.P. -12, 117 MIN.)

”BILETELE POT FI PROCURATE DIN INCINTA LIBRĂRIEI MUNICIPALE DEJ DE MARȚI PÂNĂ SÂMBĂTĂ, ÎN INTERVALUL ORAR 8:00 – 16:00, CU MAXIM O ZI ÎNAINTE DE RULAREA FILMULUI SAU CU O ORĂ ÎNAINTEA RULĂRII FILMULUI.

BILETELE SE VÂND ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE!

ÎN CAZUL ÎN CARE VOR EXISTA MAI MULTE SOLICITĂRI, FILMUL VA MAI FI RULAT ÎNCĂ O DATĂ, DUPĂ PRIMA PROIECȚIE. ACCESUL ÎN SALĂ CU MÂNCARE ȘI BĂUTURI ALCOOLICE ESTE INTERZIS!”, transmite Primăria Municipiului Dej.

Continuă să citești

Social-Cultură

Sistemul de avertizare „RO-ALERT” va fi testat joi și în județul Cluj!

Publicat acum

pe

Joi, 20 septembrie 2018, la nivelul județului Cluj, va fi testat Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

IGSU va transmite, în intervalul orar 17:00 – 19:00, un mesaj către toate Unitățile Administrativ Teritoriale conținute în geometria formată prin unirea punctului aflat la intersecția județelor Bihor, Alba și Cluj cu punctul aflat la intersecția județelor Bihor, Cluj și Salaj.

Pentru informații referitoare la configurarea și compatibilitatea dispozitivelor mobile, cât și pentru obținerea mai multor detalii privind sistemul RO-ALERT, vă recomandăm consultarea site-ului www.ro-alert.ro.

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență, conform prevederilor legale.

Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale, ca urmare a Ordonanței de urgență nr. 72 din 5 octombrie 2017.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare