Conectează-te cu noi

Naţional

Topul celor mai bune filme inspirate din fapte reale din ultimul deceniu

Publicat acum

pe

Filmele inspirate din fapte reale au tot timpul ceva aparte, iar multe dintre ele ajung să fie premiate la cele mai importante gale.

Iată cum arată topul celor mai bune filme inspirate din fapte reale din ultimii 10 ani:

1. 12 Years a Slave (2013) – Este inspirat din povestea reală a unui bărbat nevoit să lupte pentru libertate și supraviețuire. Acțiunea are loc înainte de izbucnirea Războiului Civil din SUA, când Solomon Northup este răpit și vândut ca sclav. În cele din urmă, întâlnirea cu un aboliționist canadian, interpretat de Brad Pitt, îi schimbă viața. Bugetul filmului a fost de până la 22 de milioane de dolari, iar încasările au ajuns la peste 180 de milioane de dolari. 12 Years a Slave a câștigat 3 premii Oscar și un Glob de Aur.

2. Molly’s Game (2017) – Filmul ne prezintă povestea reală a lui Molly Bloom, o fostă schioare profesionistă, care a ajuns să organizeze partide de poker Texas Hold’em pe bani grei în Los Angeles și New York. În viața reală, nume importante precum Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Ben Affleck sau Pete Sampras au luat parte la jocurile lui Molly, înainte ca ea să fie prinsă de FBI. Aceștia nu fac parte din distribuție, dar sunt totuși câțiva actori de top. Jessica Chastain, cea care a intrerpetat-o pe Molly, face un rol foarte bun, motiv pentru care în 2018 a fost și premiată la Palm Springs International Film Awards. Molly’s Game a avut un buget de 30 de milioane de dolari, iar încasările au fost de aproape 60 de milioane de dolari.

3. The Wolf of Wall Street (2013) – Regizat de Martin Scorsese, acest film îl are în rolul principal pe Leonardo DiCaprio. El îl interpretează pe Jordan Belfort, un guru de pe Wall Street. Jordan a plecat de jos și a ajuns la un nivel ridicat, dar viața agitată, plină de tentații la fiecare pas, l-a transformat într-un infractor implicat în scandaluri de corupție și înșelăciune. Filmul a avut un buget de 100 de milioane de dolari, iar încasările au fost de aproape 400 de milioane de dolari. De asemenea, recenziile au fost în mare măsură pozitive. The Wolf of Wall Street a avut 5 nominalizări la Premiile Oscar, în timp ce Leonardo DiCaprio a câștigat un Glob de Aur. Nota acestui film pe IMDB este 8.2 din peste 1 milion de voturi exprimate.

4. Rush (2013) – Acest film scoate la lumină rivalitatea necruțătoare dintre foștii piloți de Formula 1, James Hunt și Niki Lauda. Atenția este concentrată pe sezonul 1976, când lupta pentru titlul mondial a fost dusă la extrem. Ce-i drept, Lauda și Hunt au afirmat după lansare că relația lor din realitate nu era chiar atât de proastă așa cum era prezentată în film, ba mai mult uneori au locuit chiar și împreună. Rush rămâne însă un film foarte interesant și s-a bucurat de succes. La un buget de 38 de milioane de dolari, încasările au fost de aproape 100 de milioane de dolari.

5. The Intouchables (2011) – Filmul despre prietenia dintre Philippe și Driss a stârnit multă emoție și este unul dintre cele mai apreciate filme inspirate din fapte reale din istorie. The Intouchables ne spune povestea lui Philippe (interpretat de Francois Cluzet), un aristrocat înstărit care, după un accident cu parapanta, este nevoit să angajeze un asistent personal. El îl angajează pe Driss (Omar Sy), un tânăr din suburbii care tocmai a fost eliberat din închisoare. Chiar dacă nu pare deloc potrivit pentru această misiune, Driss ajunge să lege o relație strânsă de prietenie cu Philippe. La un buget de aproximativ 10 milioane de dolari, acest film a avut încasări de peste 420 de milioane de dolari.

6. Hacksaw  Ridge (2016) – Un film foarte emoționant, regizat de Mel Gibson. Hacksaw Ridge prezintă povestea lui Desmond Doss, un medic pacifist care insistă să meargă pe front deși nu dorea să folosească arma. Chiar și așa, el are un rol foarte important, iar filmul a stârnit multă emoție. Totodată, și Mel Gibson a fost lăudat pentru felul în care a regizat Hacksaw Ridge. Filmul a avut 6 nominalizări la Premiile Oscar și 3 la Globurile de Aur. Încasările au trecut de 180 de milioane de dolari, la un buget de 40 de milioane de dolari.

7. Dallas Buyers Club (2013) – 2013 a fost cu siguranță anul în care am putut vedea o mulțime de filme bune inspirate din fapte reale, iar Dallas Buyers Club este unul dintre ele. Filmul ne arată povestea unui electrician texan, aflat în luptă cu companiile farmaceutice și instituțiile medicale după ce a fost depistat HIV-pozitiv în 1986. La un buget de doar 5 milioane de dolari, încasările au fost de 10 ori mai mari. În plus, filmul a câștigat 3 premii Oscar.

8. The Imititation Game (2014) – Povestea reală a lui Alan Turing a fost scoasă la lumină prin intermediul acestui film. El a reușit să creeze o mașinărie care decripta mesajele codate transmise de nemți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Considerat un ciudat în acele vremuri, Alan Turing a făcut o descoperire care a schimbat soarta războiului. Iar filmul s-a bucurat și el de succes, având încasări de peste 233 de milioane de dolari la un buget de 14 milioane de dolari. De asemenea, a avut și 8 nominalizări la Premiile Oscar.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER