Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Transilvania Rally a început la Cluj! Adrenalină, suspans și sute de cai putere

Publicat acum

pe

Piloți cunoscuți, ca italienii Giandomenico Basso, Luca Rosetti, campioni europeni, sau Simone Tempestini, campionul României, au deschis, joi seară, la Cluj, Transilvania Rally, etapă a Tour European Rally (TER), potrivit Agerpres.

Primele patru probe speciale (special stages) vor avea loc astăzi, 5 mai, după cum urmează: Tarnița (circa 25 km), Beliș 1 (circa 14 km), Râșca (22 km) și Florești (circa 7,2 km).

Sunt foarte fericit că sunt la start la raliul de acasă și mă bucur foarte mult că echipa noastră a reușit să ne aducă o etapă de Campionat European. Este un lucru foarte important pentru campionatul nostru. Vom încerca să fim foarte activi, dar cu siguranță va fi foarte greu, pentru că participă piloți foarte experimentați. Sper să fie o atmosferă plăcută„, a declarat, într-o conferință de presă, Simone Tempestini.

La rândul său, pilotul Giandomenico Basso a spus că este pentru prima oară la Cluj și că totul este nou pentru el. „Totul este nou pentru mine, un nou campionat, o nouă mașină, sunt prima dată la Cluj. Am văzut probele ieri, sunt foarte frumoase și rapide. Felicitări tuturor, nu m-am așteptat la o asemenea organizare„, a menționat Giandomenico Basso.

Organizatorul evenimentului și managerul Napoca Rally Academy, Marco Tempestini, a declarat că „e un eveniment foarte important pentru orașul nostru, foarte important pentru noi, foarte important pentru motorsportul din România„. El a adăugat că a încercat să organizeze cât mai bine competiția, care este și etapă de campionat național.

Municipiul Cluj-Napoca este un partener pentru sportul românesc și cu această etapă de campionat european și a doua etapă de campionat național, Clujul este pus încă o dată pe harta sportului românesc. Am demonstrat că suntem capitala sportului românesc. În Cluj-Napoca, competițiile de raliu au o istorie veche, în 1976 a fost organizată prima competiție„, a declarat Dan Tarcea, viceprimar al municipiului, prezent și el la conferința de presă.

Transilvania Rally se desfășoară în perioada 4-6 mai și are probe în județul Cluj și circuite în comuna Florești și în municipiul Cluj-Napoca.

Printre participanți se numără piloții campioni la raliu ai Franței, Italiei, Cehiei și României.

 

Sursa – Agerpres.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER