Conectează-te cu noi

Politic

Transparență totală în bugetul public local – planul candidatului PMP la Președinția Consiliului Județean Cluj

Publicat acum

pe

Senatorul Cristian Vasile Lungu, candidatul PMP la președinția Consiliului Județean Cluj a transmis un comunicat de presă în care abordează conceptul de transparență administrativă.

”Despre transparența administrației publice locale și naționale se tot vorbește de ani buni, încă de la aderarea la Uniunea Europeană, fiind unul dintre obiectivele impuse de la Bruxelles. Aleșii locali au înțeles până acum că atâta vreme cât o primărie sau o instituție publică are un site și se mai publică uneori un comunicat de presă sau un eveniment, partea de transparență decizională este asigurată în unitatea administrativ-teritorială respectivă.

Candidatul Partidului Mișcarea Populară la Președinția Consiliului Județean Cluj, senatorul Lungu Vasile-Cristian rectifică înțelegerea conceputului de transparență administrativă. La nivel de județul Cluj, cere candidatul PMP, fiecare instituție publică, fie că e vorba despre primăriile de comune, consiliile locale sau Consiliul Județean trebuie să publice contractele și facturile aferente a celor contracte care sunt finanțate din banii publici locali. Mai mult, licitațiile pe construcții, colectarea deșeurilor, transportul public în comun trebuie să fie deschise cetățenilor astfel încât favoritismul și contractele preferențiale să iasă din obiceiul administrației publice locale.

„Avem comune la nivel de județul Cluj, unde aleșii locali au promis asfaltări sau reparații de poduri, dar acestea s-au făcut cu asistați sociali din bugetul local, nu cu expertiză și firmă avizată. Ca județul Cluj să devină un județ european, spiritul acesta de târguială al aleșilor locali trebuie să dispară din factorul decizional”, declară senatorul Lungu Vasile-Cristian.

Viitorul potențial președinte al Consiliului Județean Cluj dorește ca fiecare instituție publică la nivel de județ să publice online contractele și facturile aferente contractelor ce fac obiectul cheltuirii banului public. Transparența informațională trebuie asigurată de către instituțiile publice pentru a trece de acest obstacol al corupției și favoritismului ce îngreunează dezvoltarea sustenabilă a întregului județ.

Candidatul PMP la Președinția Consiliului Județean Cluj, senatorul Lungu Vasile-Cristian propune la nivel de județul Cluj creșterea transparenței publice în ceea ce privește derularea achizițiilor publice, facilitată în contextul pandemiei de digitalizarea instituțiilor publice”, transmite PMP printr-un comunicat de presă.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER