Conectează-te cu noi

Naţional

Trebuie să te întorci la serviciu, dar ești îngrijorată pentru cel mic? Iată ce măsuri de siguranță poți să iei!

Publicat acum

pe

Pentru toți părinții vine, inevitabil, și momentul în care sunt nevoiți să se întoarcă la locul de muncă și să își lase copiii singuri acasă. Pentru că au fost obișnuiți să stea de permanență cu cel mic, atunci când trebuie să îl lase singur, trec prin stări angoasante și stau tot timpul stresați. „Dacă se întâmplă ceva?” „Dacă micuțul pățește ceva?” sunt numai câteva dintre cele mai comune întrebări care nu le dau pace.

Dacă și tu te numeri printre aceștia sau urmează să o faci în următoarele luni, vei fi fericit să afli că există unele măsuri pe care le poți lua pentru siguranța prichindelului tău. Așadar, dacă vrei să știi exact ce trebuie să faci, citește în continuare! 

Iată cum poți face casa un loc sigur pentru cel mic!

Fii atentă la sursele de curent

Cei mici sunt firi curioase. Ei nu au încă format sentimentul de teamă, așadar nu poți folosi această cale pentru a-i feri de pericole sau accidente. În acest caz, trebuie să te asiguri că toate acestea nu se pot produce deloc și că ai luat din timp diferite măsuri de siguranță pentru ei. Acoperă toate prizele cu protecții speciale din plastic, pentru că micuții au tendința să le atingă. 

De asemenea, cablurile nu trebuie să se afle la vedere. Dacă folosești prelungitoare, asigură-te că sunt bine ascunse în spatele mobilei. Nu doar că cel mic se poate împiedica de acestea, dar e posibil să vrea să le bage în gură. 

De asemenea, dacă ai televizorul așezat pe perete, ascunde cablurile astfel încât să nu fie la vedere. Prichindeilor le place să tragă de obiecte, așadar, firele s-ar putea să fie în pericol în preajma lor. 

Prinde ușile de la dulapuri

Încă de când începe să meargă de-a bușilea, cel mic se va aventura în explorarea casei. Poți fi sigură că dulapurile și sertarele vor fi primele pe care va încerca să le deschidă. Acest lucru poate fi, însă, foarte periculos. Nu doar că se poate lovi cu ele, dar poate încerca să ia de acolo și diverse obiecte. Mulți depozitează în astfel de locuri substanțele de curățare toxice, dar și tacâmuri. Așadar, asigură-te că prichindelul nu are acces la astfel de lucruri care îi pot face rău. 

În plus, dacă locul explorat este coșul de gunoi, atunci copilul se va expune, în plus, și la diferite surse de microbi. Cum sistemul lui imunitar este slab dezvoltat la această vârstă, pericolele pot fi foarte mari. De aceea, asigură-te că ai cumpărat niște clapete de siguranță care să mențină totul închis etanș!

Instalează kituri de supraveghere

Cu toate măsurile de protecție pe care le-ai luat, tot este posibil să fii neliniștită. De aceea, cel mai bine pentru toți este că cumperi niște kituri de supraveghere pentru locuința ta. Astfel, vei putea să-l monitorizezi în permanență pe cel mic și să apelezi la ajutor rapid în cazul în care se întâmplă ceva. Poți consulta oferta aici și să scapi astfel de gândurile obsedante de peste zi.

Astfel, cel mic se va putea juca în siguranță, iar tu te vei putea relaxa și concentra pe ceea ce ai de rezolvat la serviciu. În timp, se va dovedi o investiție bună!

Acestea sunt doar câteva sfaturi despre cum poți face casa un loc mai sigur pentru cel mic, dar dacă iei în calcul toate posibilitățile, cu siguranță vei găsi și alte lucruri care trebuie ajustate. Așadar, nu îți face griji, treci la treabă și totul va fi bine!

Sursa foto: Unsplash.com

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER