Conectează-te cu noi

Eveniment

Trei angajați ai Ambulanței Dej, suspecți de infectare. Medicul Mariana Baciu a explicat ce s-a întâmplat

Publicat acum

pe

Medicul Mariana Baciu, coordonatorul Ambulanței Dej a declarat că trei angajați ai stației pe care o conduce sunt suspecți de infectare cu SARS-CoV-2.

”Ieri s-a ridicat o suspiciune mare. Sper din tot sufletul ca oamenii mei să nu fie în pericol. Sunt îngrozitor de îngrijorată vizavi de treaba asta. A fost o neînțelegere. Când au apărut primele cazuri pe strada 1 Mai, solicitarea a fost făcută de medicul de familie al persoanelor respective pentru un adult și un copil. Adultul a fost consultat, ținut în ambulanță, până când au încercat să dea de copil. S-a apelat la autoritățile care erau acolo pentru a găsi copilul cu suspiciune mare. Era a doua sau a treia serie de persoane luate de acolo, extrase de acolo după primul caz apărut în casa respectivă. S-a prelungit puțin timpul de ședere în ambulanță a persoanei respective. S-a întâmplat un mic accident – pentru că e mult să stai până vorbești, până găsești, până îl examinezi – și asistentei i-a alunecat masca, s-a descoperit nasul. Noi, peste prima mască, mai folosim o mască de tip chirurgical și a rămas doar cu acea mască chirurgicală. Cealaltă, de protecție maximă, era căzută. Nu te poți atinge de ele să le poți aranja. În momentul acela, dacă ai pus mâna pe un pacient, te poți contamina.

Noi toți zicem că am avut disfagie (n.r. – dificultate la înghițit) în perioada aceasta din cauza soluțiilor dezinfectante. Colega are o ușoară tuse. Lucrând unde lucrăm și mai ales cu cine lucrăm (n.r. – pacienți infectați) a trebuit să fac solicitare pentru recoltare. Așteptăm astăzi rezultatele, dar cu niște emoții… Vorbim de trei persoane: una dintre ele prin spitalul Dej a fost testată, una nu a fost expusă decât în sensul că a fost contact cu unul dintre ei doi și asistenta respectivă, deci trei persoane”, a povestit, la Radio Fir, medicul Mariana Baciu, coordonatorul Ambulanței Dej.

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în Dej, nu uita să dai LIKE paginii de facebook Dej24.ro!

loading...
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER