Conectează-te cu noi

....

Ştiri din zonă

Trei cetățeni moldoveni, depistați de polițiști de la imigrări prestând muncă ilegal în Cluj

Publicat acum

pe

....

Poliţiştii de imigrări din Cluj au depistat, în urma acţiunilor întreprinse, 3 cetăţeni din Republica Moldova, care desfăşurau activităţi lucrative fără a deţine aviz de angajare. Angajatorul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 30.000 de lei.

....

Poliţiştii  Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Cluj au efectuat, în perioada 16-20 octombrie a.c., o acțiune pe linia  prevenirii şi combaterii muncii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în urma activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat 3 cetăţeni străini, 2 femei şi un bărbat, din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 33 și 43 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative, fără forme legale, pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Străinii au intrat legal pe teritoriul  României, cu paşaport biometric, document care le permite o şedere de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile, precedente fiecărei zile de şedere, fără a avea drept de muncă.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că angajatorul nu a solicitat pentru cetăţenii moldoveni avize de muncă sau detaşare, nerespectând, astfel, prevederile OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României, fiind sancționat cu amendă contravențională în valoare de 30.000 lei.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de ședere pe teritoriul României.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER