Conectează-te cu noi

Eveniment

Trei escroci, care au dat lovitura și în Dej prin „metoda Accidentul”, prinși de polițiști

Publicat acum

pe

Trei persoane, căutate de poliţiştii nemţeni din anul 2016 pentru că ar fi înşelat o femeie prin metoda „accidentul” cu 6.000 de euro, au fost prinse după doi ani de cercetări, scrie Agerpres. Tot în anul 2016, cei trei ar fi dat lovitura și în Dej.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ, Robert Costan, a declarat că este vorba despre un bărbat de 32 ani, din Constanţa, o femeie de 43 ani, din Iaşi şi un bărbat de 50 ani, din Iaşi.

În urma cercetărilor efectuate şi din probele administrate, a rezultat că, la data de 25 august 2016, bărbatul din Constanţa, care era încarcerat în Penitenciarul Tulcea, folosindu-se de un telefon mobil, a sunat partea vătămată din Doljeşti, căreia i s-a prezentat, pe rând, ca fiind fiica acesteia, precum şi un procuror de la Ambasada României din Italia. Bărbatul a indus în eroare femeia, pe care a informat-o că fiica sa ar fi comis un accident rutier în Italia, iar pentru înţelegerea amiabilă a părţilor este necesară plata unei sume de bani. Partea vătămată l-a informat pe bărbat că deţine în locuinţă 6.000 euro. În paralel, bărbatul i-a contactat telefonic pe bărbatul de 50 de ani şi pe femeia de 43 de ani, pe care i-a coordonat la domiciliul persoanei vătămate din Doljeşti. În jurul orelor 22.30, partea vătămată i-a înmânat bărbatului şi femeii din Iaşi suma de 6.000 euro”, a declarat Robert Costan.

Tot în cursul anului 2016, prin aceeaşi metodă, cei trei au mai comis 16 înşelăciuni asupra altor părţi vătămate din Iaşi, Sibiu, Cluj-Napoca, Buzău, Turda şi Dej. Pentru aceste fapte, Judecătoria Iaşi l-a condamnat, pe 21 decembrie 2017, pe bărbatul din Constanţa la 10 ani închisoare cu executare, iar cei doi ieşeni au primit pedepse cu suspendare.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER