Conectează-te cu noi

Naţional

Trei evenimente astronomice rare vor avea loc la noapte! Vor fi vizibile și din România

Publicat acum

pe

Eclipsă de lună, „Luna de zăpadă” şi apariţia Cometei de Anul Nou. Trei evenimente astronomice în noaptea de 10 înspre 11 februarie. Observabile în Europa, Africa, vestul Asiei, America de Nord şi estul Americii de Sud, conform Mediafax.

Luna de zăpadă

Fiecare lună plină este înzestrată cu un nume. În februarie apare „Luna de zăpadă”. Numele este legat de timpul în care apare, răstimpul căderilor masive de zăpadă. Luna de zăpadă se iveşte în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Eclipsă de lună

În noaptea de 10 spre 11 februarie are loc şi o eclipsă de lună. Va fi vizibilă de pe mai bine de patru continente. Timing-ul este: la zece minute după ce luna plină va răsări, astrul va intra în penumbră pentru patru ore.

Noah Petro, cercetător la NASA, spune: Cel mai bun loc din care se poate vedea eclipsa ar fi „de pe un vas ce navighează în mijlocul Oceanului Atlantic”. Maximul acesteia va fi la ora României 02.34, două ore după alunecarea în penumbră. Luna va fi vădit mai întunecată. Eclipsa de lună se va încheia la ora 04.55, pe 11 februarie

Apariţia unei comete

O cometă care se înfăţişează la fiecare cinci ani şi patru luni va traversa cerul. Cometa 45P, descoperită de astronomii Minoru Honda, Antonín Mrkos şi Ľudmila Pajdušáková, în 1948. Numele ei este ”Cometa de Anul Nou”.

 

Sursa – Mediafax.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER