Conectează-te cu noi

Naţional

Trei reguli de bază pentru jocul responsabil

Publicat acum

pe

Toți pariorii vor să obțină câștiguri constante și dacă se poate în fiecare zi, dar lucrul acesta se întâmpla destul de rar în zilele noastre. Sunt și excepții, dacă vorbim despre pariuri sportive sau jocul de poker, însă per total în jocurile de noroc este aproape imposibil să poți câștiga des și constant. Prin urmare, jocul responsabil singura soluție care te protejează și te ferește să cazi în cealaltă extremă.

Există momente în viață când pare că deții controlul asupra unei situații, dar lucrurile să nu fie deloc așa, îndeosebi pentru cei care aleg jocurile de noroc ca formă de distracție. O asemenea situație poate fi evitată foarte ușor în momentul în care îți cunoști limitele și trebuie să știi când să iei măsurile care se cuvin. Jocul responsabil exact asta presupune, te ajută să deții controlul și să nu aloci mai mult timp și mai multe resurse decât îți permiți.

Jocurile de noroc reprezintă una dintre cele mai comune activități de a petrece timpul liber. Fenomenul a luat mare amploare datorită tehnologiei și a faptului că acum nu mai trebuie să mergi într-un cazino fizic, ci este suficient să ai acces la internet și trăiești aceleași emoții doar că prin intermediul unei platforme de jocuri de noroc online.

Până la urmă nu este cu nimic greșit dacă alegi jocurile de noroc și vrei doar să te relaxezi la unul dintre nenumăratele sloturi din gama EGT păcănele sau la ruletă, blackjack, poker și baccarat. Totul este bine cât timp această activitate este privită strict ca o modalitate de distracție și nu este depășită limita recreațională. Întocmai pentru a se evita lucrul acesta, autoritățile din România în strânsă legătură cu Rombet, Romslot și Romanian Boomakers au pus bazele programului „Joc Responsabil”.

Principalul scop al proiectului este de a ajuta persoanele care se confruntă cu dependența de jocuri de noroc, iar lucrurile sunt atât de serioase încât în 2018 „Joc Responsabil” a dobândit personalitate juridică. Totuși, lucrurile pot fi ținute sub control prin simpla implementare a unui set de reguli generale.

Iată trei reguli de bază care te vor ajuta să joci responsabil:

Nu paria mai mult decât îți permiți

Principala regulă în jocul responsabil este să nu pariezi mai mult decât îți permiți. La o primă vedere poate să pară un lucru banal, dar pe termen lung este cea mai importantă decizie pe care o poate lua o persoană care vede în jocurile de noroc o potențială sursă de venit. Conform unor recomandări la nivel mondial, 10-12% din venitul lunar este considerat un buget mai mult decât decent pentru a fi alocat activității preferate, jocuri de noroc în cazul de față.

Totul depinde de la o persoană la alta și care este frecvența jocului. Sunt persoane care joacă ocazional, zilnic sau săptămânal la cazinou și atunci acest buget trebuie distribuit de așa manieră încât să acopere toate sesiune programate pe parcursul unei luni întregi și astfel să satisfacă nevoile jucătorului.

Limitează mizele conform bugetului

Indiferent că este vorbim despre jocuri de noroc precum păcănele, blackjack, poker, ruletă sau pur și simplu pariuri sportive, miza folosită trebuie ajustată în așa fel încât să ajungă suficient de mult timp pentru a petrece timpul liber. Dacă lucrul acesta nu se întâmplă și miza este prea mare comparativ cu bugetul, sesiunea ar putea dura mai puțin timp decât s-a dorit inițial și există tendința de a juca și alți bani.

O astfel de acțiune poate fi evitată dacă jucătorii ar ține cont volatilitatea jocurilor care este una dintre caracteristicile principale. Pentru aceia care preferă sloturile trebuie să știe că acele jocuri cu volatilitate scăzută vin cu o serie de câștiguri mici și dese, iar pe parcursul sesiunii să nu existe pierderi semnificative.

Stabilirea limitelor de pierdere

Datorită avansării tehnologiei acum este mult mai comod să joci la cazinou pentru că o poți face online, direct din confortul căminului sau chiar din mișcare și totul datorită unui dispozitiv inteligent și unei conexiuni stabile la internet. În consecință sunt momente când decizia de a paria are loc sub imperiul emoțiilor. Pozitive sau negative, emoțiile pot face uneori mai mult rău unui jucător decât se așteaptă deoarece îl pot distrage și astfel să intervină pariatul haotic.

O decizie care i-ar face pe pariori să evite ca lucrul acesta să se întâmple ar fi impunerea unei limite de pierdere. Această posibilitate există doar în mediul online, iar setarea unei limite presupune și o monitorizare mai atentă a activității pe care jucătorul o are și îl ajută să practice un joc responsabil. O limită de pierdere poate fi aplicată pe perioadă scurtă sau pe perioadă lungă, cum ar fi o zi, săptămână sau lună.

Joacă rațional, joacă responsabil!

Lipsa rațiunii pentru doar o clipă poate face ca un pasionat al jocurilor de noroc să cadă dintr-o extremă în cealaltă. Această posibilitate poate fi redusă semnificativ și echilibrul va fi păstrat atât timp cât există un joc responsabil și fiecare se ghidează după un set de reguli clare de la care nu se abate niciodată.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER