Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Turnul de apă din Dej-Triaj, DEMOLAT. Va fi ridicată o biserică. Subiectul a stârnit discuții – VIDEO

Publicat acum

pe

Turnul de apă din Dej-Triaj, vechi de 65 de ani, a fost demolat astăzi în doar câteva secunde. În locul său se va ridica o biserică ortodoxă.

Construit în anul 1954 pentru a deservi Depozitul de Locomotive Dej (conform Monografiei Depoului Dej-Triaj), turnul de apă de pe Aleea Ceferiștilor a trecut din posesia CFR Marfă în patrimoniul municipalității, ca urmare a demersurilor făcute de Primăria Municipiului Dej.

Astăzi, în jurul orei 14:20, în doar câteva secunde, o firmă din Gherla a pus la pământ construcția înaltă de 38 de metri. Terenul va fi în scurt timp eliberat, iar acolo se va ridica o biserică ortodoxă care va deservi locuitorii din zonă. Decizia a fost luată în urmă cu doi ani.

Pe 31 ianuarie 2017, consilierii locali din Dej au aprobat un proiect de hotărâre prin care au aprobat ”dreptul de folosință gratuită, pe o perioadă de 99 ani, asupra terenului în suprafață de 2.505 m.p., înscris în C.F. Nr, 56868, în vederea edificării unei biserici ortodoxe, Parohiei <<Sfântul Mucenic Mina>>, din cartierul Dej-Triaj”.

Reporterii Dej24.ro au fost prezenți la acea ședință și au scris că, deși proiectul de hotărâre a trecut, mai mulți consilieri locali s-au declarat nemulțumiți. Motivul? Biserica ar urma să fie edificată în zona singurului loc de joacă pentru copii. Marius Butuza a fost primul ales care a luat cuvântul și a adus în discuție numeroasele probleme din Dej-Triaj, arătând că există alte situații mult mai grave în zona respectivă, ”cartierul având alte priorități, nu neapărat construirea unei biserici”.

Nicolar Lazăr a amintit de numeroasele cabluri și conducte aflate sub locul în care ar urma să fie ridicată biserica, atrăgând atenția că ar putea fi dificilă construirea lăcașului de cult, în timp ce Aurelian Mureșan a solicitat demararea investițiilor promise în zonă.

La ședința din ianuarie 2017 a fost prezent și un reprezentant al comunității din Dej-Triaj. ”Ce-o să facem cu copiii? Îi scoatem la plimbare în stația de autobuz? Alt loc în Triajul ăsta nu se găsește numai chiar în punctul ăla?”, a spus un bărbat care a luat cuvântul.

În replică, primarul Morar Costan a explicat că a discutat la nivel de Mitropolie găsirea unei alte locații, însă nu a reușit, aceasta fiind soluția finală. Edilul a mai declarat atunci că locul de joacă pentru copilași va fi relocat înainte de edificarea noii biserici (situație despre care a fost întrebat de consilierul Simion Buburuz) și că va fi construit un alt spațiu de joacă pentru rromii din zonă.

Proiectul a trecut în cele din urmă, cu majoritate, singurii care au optat pentru ”abținere” fiind Marius Butuza și Traian Mureșan.

Vezi mai jos ce discuții s-au iscat la ședința din 31 ianuarie 2017 privind ridicarea bisericii din Dej-Triaj.

Citește și:

E OFICIAL! În Dej va fi construită o nouă biserică. Proiectul a stârnit discuții – VIDEO

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER