Conectează-te cu noi

Naţional

TVA mai mică, PAȘAPOARTELE mai ieftine. Vezi care sunt prețurile

Publicat acum

pe

pasaport

Ca urmare a modificării cotei de TVA de la 24% la 20%, începând cu data de 1 ianuarie 2016, pașapoartele au devenit mai ieftine astfel:

  • Paşapoartele simple electronice = 261,00 lei* (costul paşaportului) + 22,00 lei* (taxa consulară);

Pentru cererile de eliberare a paşaportului simplu electronic depuse în ţară costul pașaportului, în valoare de 261 lei, se achită la unităţile CEC Bank, iar taxa de eliberare a paşaportului, în valoare de 22 de lei, se achită la unităţile CEC Bank sau la Trezorerie.

  • Paşapoartele simple electronice (minori sub 12 ani), cu valabilitate 3 ani = 236,00 lei* (costul paşaportului) + 22,00 lei* (taxa consulară);

Pentru cererile de eliberare a paşaportului simplu electronic, pentru minorii sub 12 ani, cu valabilitate 3 ani depuse în ţară, costul pașaportului, în valoare de 236 de lei, se achită la unităţile CEC Bank, iar taxa de eliberare a pașaportului, în valoare de 22 de lei, se achită la unităţile CEC Bank sau la Trezorerie.

  • Paşapoartele simple temporare = 97,00 lei* (costul paşaportului) + 22,00 lei* (taxa consulară) + 100* lei (tarif suplimentar).

Pentru cererile de eliberare a paşaportului simplu temporar, depuse în ţară, costul pașaportului, în valoare de 97 de lei, se achită la unităţile CEC Bank, taxa de eliberare a pașaportului, în valoare de 22 de lei, se achită la unităţile CEC Bank sau la Trezorerie şi 100 lei, tariful suplimentar prevăzut de Legea nr. 248/2005, se achită la unităţile CEC Bank sau la Trezorerie.

Potrivit Direcției Generale de Pașapoarte, documentele necesare pentru eliberarea pașaportului simplu electronic, în cazul persoanelor majore cu domiciliul în România, sunt:

  • cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau, după caz, buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, în original. Cartea de identitate provizorie trebuie însoţită de certificatul de naştere, în original;
  • dovada achitării taxelor pentru emiterea paşaportului, completate pe numele titularului, în original;
  • paşaportul anterior, dacă acesta există.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER