Conectează-te cu noi

Eveniment

Cozi uriașe de mașini la TOATE benzinăriile din Dej. Ce ZVON i-a speriat pe oameni – GALERIE FOTO

Publicat acum

pe

Sunt cozi uriașe de mașini la toate benzinăriile din municipiul Dej. Speriați de creșterea prețului la combustibil, oamenii au luat cu asalt benzinăriile.

La această oră (18:15) s-au format cozi de autovehicule la stațiile Petrom, Lukoil, Rompetrol, OMV și MOL din municipiul Dej, traficul fiind îngreunat. Numeroși șoferi ne-au spus că așteaptă de aproximativ o oră pentru a ajunge la pompă.

Cozile s-ar putea datora faptului că unii șoferi sunt panicați de zvonurile privind creșterea consistentă a prețului la combustibil. Încă de ieri a apărut informația că ”de la noapte, se scumpesc motorina și benzina la 10-11 lei/ litrul”. În realitate, de ieri până azi, atât în cazul benzinei, cât și al motorinei, prețul a urcat cu câțiva bani.

Speriaţi că vor fi nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunare pentru fiecare plin, șoferii nu doar că își alimentează mașinile, ci își fac și rezerve în bidoane ori canistre.

”Așa am auzit… Că de la noapte se scumpește benzina la 10 lei, de aceea am venit să alimentez. Vreau să fac plinul”, a declarat pentru Dej24.ro un conducător auto.

Creșterea prețurilor se datorează războiului dintre Rusia (principalul exportator mondial de țiței și produse petroliere combinate) și Ucraina. Autoritățile ruse au avertizat că prețul petrolului ar putea ajunge la 300 de dolari barilul, drept răspuns la sancțiunile economice ale Uniunii Europene și ale Statelor Unite ale Americii.

ACTUALIZARE 1: La acest moment, în stațiile din Dej, prețurile pentru benzina și motorina standard continuă să fie sub 8 lei/litrul.

ACTUALIZARE 2: La unele stații, din cauza fluxului mare de clienți, pompele au fost scoase temporar din funcțiune.

ACTUALIZARE 3: Atac de panică al consumatorului? Jurnalistul Lucian Mîndruță atrage atenția, pe profilul său de Facebook, că ”In multe localitati din tara sunt cozi mari la benzinarii – cel mai frecvent in Ardeal. Pare sa fie un atac de panica al consumatorilor, dupa ce de dimineata au circulat doua mesaje virale pe whatsapp: unul ca de maine va fi 10 lei litrul. Si altul, o poza de la o benzinarie Mol din Bihor, cu pretul de 11 lei. N-am putut sa verific autenticitatea, dar cineva m-a sunat sa-mi spuna ca e un speculator”.

ACTUALIZARE 4: ”România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI! Panica s-a creat pe fondul unor prețuri de la granița româno-ungară. Am văzut acel preț de 11 lei/litru de benzină nejustificat, iar în acest sens românii trebuie să știe că în țara vecină, în Ungaria, s-a pus un plafon pe prețul benzinei și motorinei, iar produsul a dispărut de pe piața vecină. Benzinăriile din Ungaria nu mai sunt deschise non-stop și astfel această situație a început să influențeze prețul la frontiera noastră, dar în benzinării independente. Deci la graniță este o excepție și nu vorbim de lipsă de benzină și motorină. De aceea fac apel la români să nu stea la coadă la benzinării pentru că avem combustibilul necesar și nu la prețul dat ca exemplu”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER