Conectează-te cu noi

Politic

ULTIMA ORĂ: REFERENDUM în 26 mai pe probleme din justiție

Publicat acum

pe

Președintele României, Klaus Iohannis a anunţat, în urmă cu puțin timp, că va convoca un referendum pe probleme din justiţie în data de 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

“Este cert. Voi convoca un referendum pentru data de 26 mai, fiindcă aşa nu se mai poate! PSD continuă asaltul la adresa justiţiei. Golăneala guvernului PSD de azi a întrecut orice limită. Ordonanțele de urgență și-ai pierdut menirea inițială. Este un instrument folosit în exces.

Avem premisele unui dezastru pentru România. Este complet nejustificată urgența pe care Guvernul o dă acestor ordonanțe. Pesediștii trebuie să înceteze aceste atacuri permanente la adresa justiției”, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a mai spus că în momentul de faţă, odată cu anunţul privind convocarea unui refrendum pe data de 26 mai, este ilegitimă emiterea unuei ordonanţe de urgenţă în domeniu Justiţiei.

”Eludând astfel orice control de constituţionalitate înainte de intrarea în vigjoare a ordonanţei. Trebuie să punem punct acestei practici şi trebuie să o facem acum. Dilentatismul şi incompetenţa caracterizează modul în care guvernează PSD. Când se împleteşte cu intenţia de a legifera în favoarare infractorilor atunci avem imaginea unui dezastru pentru România. Adoptarea unei astfel de OUG ar intra în conflict cu Parlamentul, câtă vreme Codul penal se discută în Parlament. Pesediştii trebuie să oprească aceste atacuri asupra justiţiei, pesedişti trebuie să înţeleagă că justiţia nu este la bunul lor plac. Sunt lucruri pentru care oamenii au ieşit în stradă. E evident că PSD încearcă să ignore aceste lucruri, dar vă dau o veste. Nu o mai pot face. Justiţia e o chestiune de interes naţional. E dreptul meu să chem oamenii să îşi exprimă opinia cu privire la chestiuni de interes naţional. PSD încearcă să deturneze statul român făcând legi în propriul interes. E ilegitimă o OUG în această materie înainte ca voinţa cetăţenilor să fie exprimată la referendum”, a zis Klaus Iohannis.

”De ce vă este frică de referendum domnilor pesedişti? În loc să ameninţaţi că faceţi secţii separate pentru alegeri şi pentru votul la referendum. Încetaţi şi întoarceţi-vă către români”, a mai spus preşedintele.

Deciziza vine ca urmare a discuţiilor pe care şeful statului le-a avut cu societatea civilă pe această temă.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER