Conectează-te cu noi

Administraţie

Un an de când Mica nu are viceprimar. ”Privesc dezamăgit cum nu s-a întâmplat nimic…”

Publicat acum

pe

sedinta extraordinara Mica (2)

Ieri s-a împlinit un an de când Tiberiu Zelencz nu mai este viceprimar în Mica. ”Nu s-a întâmplat nimic la nivelul comunei”, crede PSD-istul. De altfel, nici un alt consilier local ”nu a pus mâna” pe această poziție până în prezent.

În urmă cu un an, pe 28 noiembrie, după două încercări eșuate (în 22 septembrie – lipsă de voturi și 27 octombrie – proiect retras de pe ordinea de zi de primar), consilierii locali din Mica au reușit în cele din urmă să îl înlăture pe Tiberiu Zelencz din funcția de viceprimar al comunei Mica. Atunci, opt aleși au votat ”pentru” schimbare, doi au fost ”împotrivă”, un consilier s-a abținut de la vot, iar o altă opțiune a fost nulă, astfel că viceprimarul PSD a fost schimbat din funcție.

La sfârșitul respectivei ședințe, Zelencz anunța că va ataca în contencios decizia colegilor săi. ”Eu consider această hotărâre abuzivă și o voi ataca. Domnul primar încearcă să mă schimbe de mai bine de un an și jumătate, motivele nu le cunosc. Eu o să fiu alături de cetățenii comunei Mica, toate proiectele pe care mi le-am propus le voi duce mai departe, inclusiv proiectele noii majorități cum spune domnul primar, dacă este în beneficul cetățeanului din comuna Mica”, declara Zelencz, la sfârșitul lui noiembrie 2014.

După șase luni de la schimbarea lui Zelencz, în 3 iunie, consilierii locali din Mica s-au întrunit în cadrul unei ședințe extraordinare în vederea alegerii unui nou viceprimar. O ședință care părea extrem de scurtă, având în vedere că pe ordinea de zi erau doar două proiecte de hotărâre, s-a transformat într-un haos total care a durat peste 2 ore. În final, la ședință au rămas astfel doar 6 aleși, nu a mai existat majoritate, iar proiectul nu s-a mai putut susține. Dej24.ro a scris despre acest subiect, în exclusivitateAICI.

La o lună distanță, Tribunalul Cluj, secția mixtă de contencios administrativ şi fiscal, de conflicte de muncă și asigurări sociale, anunța că Tiberiu Zelencz a fost destituit ilegal din funcția de viceprimar al comunei Mica. După aproape 8 luni de la schimbarea mea din funcția de viceprimar, timp în care a existat un proces pe rol, instanța a hotărât anularea și suspendarea hotărârii de Consiliu prin care, în data de 28.11.2014, am fost schimbat din funcție. Mă bucur că s-a făcut dreptate, chiar dacă eu am susținut încă din momentul schimbării mele că proiectul de hotărâre inițiat de către primar a fost introdus ilegal pe ordinea de zi a ședinței”, declara la acel moment Zelencz. De cealaltă parte, primarul Pavel Goron anunța că ”O să atac decizia în contencios… Ceva este ilegal. Eu nu pot să înțeleg cum un judecător poate să dea o asemenea sentință”, se justifica edilul din Mica, spunând totodată că ”România este o țară a politicului”. Vezi toate declarațiile făcute atunci AICI.

Decizia Tribunalului Cluj a fost atacată cu recurs, ”deznodământul” urmând să fie anunțat în luna ianuarie, la Curtea de Apel Cluj. Tiberiu Zelencz nu a fost repus în funcție – așa cum zice instanța – nici până în ziua de astăzi, chiar și după primirea motivării de către Primăria Mica, iar la orizont se întrevede o mare întrebare: cine plătește în urma acestui proces?!

Ieri s-a împlinit un an de când Tiberiu Zelencz nu mai este viceprimar în Mica. ”Nu s-a întâmplat nimic la nivelul comunei”, crede PSD-istul.

”Se implineste un an de cand schimbarea mea din functia de viceprimar al Comunei Mica a fost privita ca o mare „victorie” de catre primar si o parte din colegii mei din Consiliul Local Mica. Primarul comunei a invocat atunci faptul ca isi doreste alaturi de el un om cu care sa lucreze si sa realizeze multe lucruri importante pentru comuna.

A trecut un an si am asteptat sa vad acele realizari marete pe care primarul Goron Pavel si le dorea cu atata ardoare sa le infaptuiasca dupa 11 ani, de cand domnia sa se afla in fruntea comunei.

Privesc dezamagit cum nu s-a intamplat nimic la nivelul comunei, iar primarul conduce in continuare singur primaria, probabil asa cum si-a dorit. Ma intreb, oare chiar nimeni nu se ridica la nivelul domniei sale astfel incat sa ocupe functia de viceprimar?

In procesul pe care eu l-am intentat, instanta mi-a dat castig de cauza si dreptul de a fi repus in functia de viceprimar. Nu mi-am dorit un proces cu primarul si consilerii locali, dar am vrut doar sa demonstrez ca totul a fost un abuz, cum de altfel probabil se intampla si in alte situatii in comuna noastra. Decizia instantei o fac publica, iar voi dragi prieteni trageti singuri concluzia. Deznodamantul final va avea loc in luna ianuarie la Curtea de Apel Cluj.

A trecut un an in care, desi nu am mai detinut functia de viceprimar, am continuat sa ma implic in viata comunitatii din care fac parte. Din pozitia de consilier local am incercat sa ma implic si sa ajut atat cat mi s-a permis si cat am putut. Nu functia face un om, ci dorinta lui de a ajuta, de a se implica si de a fi aproape de oameni.  Nu ma voi opri aici. Am fost si voi ramane alaturi de oamenii acestei comune si cred ca impreuna vom reusi sa realizam lucruri frumoase pentru acest loc, comuna Mica, pe care noi cei de aici il numim <<acasa>>”, a declarat Tiberiu Zelencz, ieri, la un an de la schimbarea lui din funcția de viceprimar al comunei Mica.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER