Conectează-te cu noi

Eveniment

Un fermier din Unguraș a încasat ilegal subvenţii de la UE pentru cultivarea terenurilor agricole

Publicat acum

pe

ferma fonduri europene

Un fermier din localitatea Unguraș este cercetat de poliţişti după ce ar fi încasat ilegal subvenţii de la Uniunea Europeană pentru cultivarea terenurilor agricole.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj s-a constatat faptul că doi bărbați ar fi încasat ilegal subvenţii anuale acordate de Uniunea Europeană fermierilor români pentru cultivarea terenurilor agricole.

Aceştia, în calitate de fermieri, în cursul anului 2014, ar fi solicitat ajutor financiar, prezentând situaţii nereale. S-ar fi depus cereri pentru a se obţine subvenţii pentru circa 120, respectiv pentru aproximativ 1.200 de ovine, care, în primul caz nu ar fi fost găsite în fapt, iar în cea de-a doua situaţie existau doar aproximativ 210.

Prejudiciile cauzate prin faptele ilicite urmează a se stabili de către partea vătămată.

Fermierii, de 25 şi de 46 de ani, din Săcuieu şi Unguraş, sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tentativă la înşelăciune, fapte prevăzute de Codul penal.

Dosarele de urmărire penală au fost înaintate către Direcţia Naţională Anticorupţie, organ abilitat să cerceteze infracţiunile care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii Europene, conform prevederilor O.U.G. 43/2002.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER