Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Un grup de elevi din Dej va participa la Concursul Național Cultural Artistic – „Unirea: unitate și libertate” – FOTO

Publicat acum

pe

Grupa de cateheza a Parohiei Ortodoxe Dej II, formata din elevi de la Școala Gimnaziala Nr. 1 Dej, indrumati de prof. Cristina Sipos si de preotul Ioan Bolbos, s-a înscris la Concursul Național Cultural Artistic – ”Unirea: unitate si libertate”, initiat de Patriarhia Romana, cu proiectul ce poarta titlul „slava și cinstea neamului”.

In cadrul proiectului s-au desfasurat numeroase activitati, printre care:

  • Semnul de carte centenar – confectionarea a 100 semne de carte in culorile tricolorului si oferirea Bibliotecii Municipale Dej spre distribuire cititorilor (actiune caritabila)
  • „Eroii de langa noi”- concurs ( cunoasterea actiunilor celor 3 corifei ai Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918: dr. Teodor Mihali, dr. Alexandru Vaida-Voievod si dr. Stefan Cicio-Pop) – Monumentul din Parcul Mic, peste drum de Scoala Gimnaziala Nr. 1 Dej.
  • Istoria in carti si la muzeu – vizita la Muzeul Militar Dej – Muzeul Corpului 7 Armata, “General Nicolae Sova” – pentru a cauta trecutul, precum si pentru a intelege prezentul si viitorul.
  • Conferinta tematica „Importanta Marii Uniri in anul centenarului”.

Pe langa coordonatorii proiectului s-au mai implicat in desfasurarea activitatilor si alte cadre didactice: prof. Todorut Carmen, prof. Muresan Alina, prof. Albinetz Cristina, prof. Bontidean Liliana si prof. Bogdan Anca.

Toate activitatile sunt dovada faptului ca Scoala si Biserica formează oameni, ii duca si ii uneste, iar noi cei care le-am organizat si le-am desfasurat suntem cei care aducem “slava si cinstea neamului” nostru”, precizează coordonatorii grupei de cateheză a Parohiei Ortodoxe Dej II.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER