Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Un masterand de la UMF Cluj dă de pământ cu tot se știa până acum despre bere

Publicat acum

pe

Bere petrecere alcool

Consumul moderat de bere poate stimula puterea antioxidantă a organismului şi nu influenţează greutatea corporală, profilul lipidic şi nivelul transaminazelor serice, potrivit unui nou studiu, realizat de un masterand din Cluj.

Studiul intitulat ”Influenţa consumului moderat de bere asupra unor markeri ai stresului oxidativ” este realizat de către Julien Cherfan, Masterand la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu-Haţieganu” din Cluj-Napoca, notează CSID.

Potrivit cercetării efectuate de Julien Cherfan,unele dintre efectele sanogenetice ale berii s-ar datora compuşilor antioxidanţi (fenolici). După absorbţie, fenolii (ex: acidul vanilic, cafeic, siringic) prezenţi în mod natural în bere datorită ingredienteler sale – hamei şi cereale -, sunt capabili să contribuie la mărirea capacităţii antioxidante a plasmei. Una dintre caracteristicile fenolilor este aceea că sunt greu solubili în apă, dar foarte solubili în alcoolul pe care berea îl conţine, influenţându-se astfel absorbţia acestora în organism”.

Fiind fabricată exclusiv din apă, hamei şi cereale, berea, consumată moderat, poate furmiza, printre altele, substanţe valoroase precum compuşii fenolici care intervin în prevenirea sau întârzierea proceselor oxidative. Antioxidanţii sunt molecule care au capacitatea de a ajuta organismul uman să lupte cu radicalii liberi (molecule dăunatoare), ce pot avea ca efect declanşarea mai multor afecţiuni grave precum: disfuncţia endotelială, cardiopatia ischemică şi bolile neurodegenerative”, punctează şi dr. Corina Aurelia Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Coordonatele studiului

Studiul s-a derulat pe o perioadă de 2 luni, pe un eşantion de 21 de persoane, 11 bărbaţi şi 10 femei, cu vârsta peste 18 ani. Grupul de studiu a consumat zilnic, la cină, pe întreaga perioadă a studiului, o cantitate moderată de bere: 330 ml în cazul femeilor şi 660 ml în cazul bărbaţilor.

După încheierea celor 2 luni de consum zilnic moderat de bere, voluntarii au fost cântăriţi şi măsuraţi şi s-au prelevat probe de sânge pentru o evaluare comparativă a parametrilor de interes pentru studiul stresului oxidativ, indicelui de masă corporală (IMC), HDL – colesterolului, LDL – colesterolului, colesterolului total, trigliceridelor şi transaminazelor.

 

Sursa – Mediafax.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER