Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Un ONG din Cluj: proiectul „legea bicicletei” are tot mai multă susținere

Publicat acum

pe

bicicleta

Propunerea lansată public în 28 noiembrie 2016 de un grup de organizații ale bicicliștilor din Cluj la adresa viitorilor parlamentari, de a se implica în adoptarea „LEGII BICICLETEI”, are un sprijin public tot mai larg.

Au aderat între timp peste 40 de alte ONG-uri la acest demers, iar o serie de candidați din diverse partide și diverse județe au anunțat oficial că susțin inițiativa. Zilnic sosesc noi adeziuni.

Legea va stabili principii și va conține măsuri adecvate de promovare a utilizării bicicletei, pe mai multe planuri, în principal legislativ și instituțional, într-un mod coerent și integrat, pentru ca abordarea cu pași mici și disparați de până acum s-a dovedit ineficiența.

Reamintim ca, in concret, potrivit viitoarei legi, promovarea utilizării bicicletei va fi declarata obiectiv de interes public și se vor aduce modificări legislației rutiere, urbanistice, fiscale și din alte cateva domenii. Propunerea de act normativ va prevedea și adoptarea unei strategii naționale și a unui masterplan in acest sens. Vor fi create elemente instituționale la nivelul autorităților centrale si locale care să permită coordonarea între autorități și adecvata interfață cu comunitatea, atât în elaborarea măsurilor cât și în punerea lor în practică.

Inițiativa a fost lansată de Federația Bicicliștilor din România (FBR), Asociația Hai cu Bicla (HcB), Asociația Green Revolution (AGR), Asociația Adevărații Veloprieteni (AVR), Clubul de Cicloturism ‘Napoca’ (CCN) si Clubul Sportiv Nomad Multisport.

Inițiatorii doresc ca un număr cât mai mare dintre viitorii parlamentari care vor fi aleși în 11 decembrie 2016, și pe cat posibil din tot spectrul politic, să își declare sprijinul pentru ideea adoptării unei asemenea legi.

Inițiatorii pregătesc deja o echipă de lucru și așteaptă ca parlamentarii care susțin inițiativa să formeze și ei o echipă, și împreună să redacteze forma finală a proiectului de lege, urmând ca deputații și senatorii implicați să îl depună în Parlament, să îl susțină și să își convingă și alți colegi de partid să îi acorde votul în comisii și în plen.

ONG-urile semnatare așteaptă în continuare ca și alte organizații ale bicicliștilor, ONG-uri de mediu, operatori economici în domeniul biciclistic și alte entități să își declare sprijinul pentru această inițiativă comună și să se implice în promovarea ei.

 

FOTO – Arhivă

CITEȘTE ȘI: 

Un ONG din Cluj propune adoptarea „LEGII BICICLETEI”

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER