Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Un oraș situat în apropiere de Dej este campion național la reciclat selectiv

Publicat acum

pe

Un oraş din Maramureş este campion la reciclat. Între 40% şi 60% din deşeuri se colectează selectiv în Târgu Lăpuş, oraș situat la o distanță de 45 de kilometri de Dej, procente comparabile cu cele din Belgia sau Austria.

În această situaţie fericită s-a ajuns prin accesarea de fonduri europene care le-au permis autorităţilor să-și implementeze propriul sistem de colectare selectivă, în valoare de 1 milion de euro.

Pentru a-i motiva pe cetățeni să recicleze, autoritățile locale au oferit containere și pubele gratuite și au organizat acțiuni de promovare. Pentru nerespectarea acestei hotărâri însă, s-au aplicat și amenzi colective, astfel că dacă un vecin nu recicla, tot blocul plătea.

Măsurile nu se opresc aici. Recent a fost achiziționată o staţie de tratare mecano-biologică, care va transforma gunoiul menajer în compost, adică îngrăşământ ecologic.

Pe lista de achiziții se află și o staţie de concasare, care foloseşte materialele din construcţii şi plasticul, în reparaţii şi mobilier urban.

 

Sursa – radiocluj.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER