Conectează-te cu noi

Eveniment

Un șofer din Dej a stâlcit în bătaie, cu o bâtă de baseball, un călător – FOTO

Publicat acum

pe

FOTO - Gazeta de Cluj

FOTO – Gazeta de Cluj

Gheorghe Berciu este un bărbat în vârstă de 49 de ani, domiciliat în localitatea Orman, comuna Iclod. Duminica trecută, acesta a făcut un drum până la Dej ca să participe la serbările populare oferite de Primăria Dejului cu prilejul „Zilelor Orașului”. După spectacol, la orele serii, ușor „aghesmuit”, acesta a luat un autobuz al Societății de Transporturi Locale „Transurb” Dej, cu gând să ajungă la gară, de unde să ia trenul înapoi spre casă. Însă – mărturisește el – nu a mai ajuns la gară fiindcă șoferul l-a dat jos cu o stație înainte de a ajunge la destinație . La protestele călătorului, conducătorul auto – în loc să țină cont de biletul său, l-a „altoit” pe Berciu cu o bâtă de baseball, trimțându-l direct în spital, potrivit Gazeta de Cluj.

Bărbatul, cu capul spart și îndoit de spate, ajunge cu mare dificultate în fața cabinetului de consultații al I.M.L. Cluj. Povestește, pleoștit, că a fost victima unui incident cu totul neașteptat, venit – culmea!- din partea unui șofer de autobuz al Companiei de Transport Locale Dej!

Ajunși la penultima stație, m-am trezit singur în autobuz, doar cu șoferul, pentru că toți călătorii coborâseră. Atunci, șoferul – deși mai aveam o stație până la gară – m-a poftit să-mi continui drumul pe jos. Eu i-am arătat biletul pe care-l țineam în mână, iar el mi-a zis că nu-i bun și mi l-a mototolit, după care l-a aruncat pe geam. Am coborât ca să-l recuperez și să mă pot justifica ulterior, iar între timp el a închis ușa și a dat să pornească. Eu i-am bătut în partea laterală și l-am somat să oprească, la care el s-a enervat la culme și după ce a luat tabla jos a dat fuga până în partea din spate de unde a coborât cu o bâtă. Apoi mi-a croit una în cap și alta peste spinare, după care m-a lăsat la pământ și a plecat”, a declarat bărbatul, potrivit sursei citate.

Între timp, un martor – care a filmat întreaga scenă – a sunat la numărul de urgență 112, iar o ambulanță a sosit în câteva minute și a transportat victima la spital. Berciu s-a externat abia joi din spital, iar vineri dimineață s-a prezentat la I.M.L. Cluj pentru a-și scoate un certificat medico-legal. După ce l-au consultat, medicii i-au recomandat bărbatului între 8 și 9 zile de îngrijiri medicale.

Nu am de gând să-l cruț pe făptaș, fiindcă mi-a pricinuit multă suferință . Uitați, chiar și acum am dureri persistente în zona coloanei cervicale și numeroase amețeli. Totodată , consider că nu e un lucru normal ca un șofer de la o companie de stat să-și trateze astfel călătorii și-n plus polițiștii mi-au spus că individul a mai creat probleme de acest fel, așa că nu am de gând să las lucrurile uitate”, a mai afirmat bărbatul.

Contactat telefonic, Dorin Barbu, managerul „Transurb” Dej a declarat pentru Gazeta de Cluj: „Situația se prezintă în felul următor: în seara zilei de 24 iulie acel cetățean – pe care nu-l știu pentru că nu a făcut nicio adresă către noi, și la fel, nici poliția nu ne-a înștiințat despre incident – susține că a fost bătut. Noi ne-am autosesizat în privința șoferului G.R. și comisia noastră de disciplină analizează acum cazul. Dacă acuzele cetățeanului se confirmă, angajatul nostru va primi o sancțiune, care va fi de natură materială, aceasta putând ajunge până la desfacerea contractului de muncă – totul în funcție de gravitatea faptelor care vor rezulta în urma anchetei. În ultimii patru ani el nu a a avut alte abateri de acest gen, însă am aflat că ar fi făcut ceva asemănător în urmă cu cinci ani, omul având o fire conflictuală când e jignit. Dar în apărarea sa am aflat că persoana respectivă era în stare de ebrietate și n-a vrut să coboare la ultima stație – nu penultima, cum a declarat aceasta – și versiunea angajatului nostru este susținută și de către alți colegi care au fost martori ai incidentului. Vom vedea”.

Victima a depus plângere la Poliția Municipiului Dej pentru loviri iar polițiștii cercetează cazul sub îndrumarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej”, a declarat pentru Gazeta de Cluj, comisarul șef Daniel Boie, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

 

Sursa – Gazeta de Cluj

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER