Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Un tânăr îşi vinde maşina ca să facă rost de bani pentru un transplant de rinichi

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Un tânăr de 28 de ani din oraşul Buzău a ajuns să-şi vândă maşina ca să facă rost de bani, având nevoie de 15.000 de euro. Diagnosticat cu insuficienţă renală cronică şi aflat acum în situaţia de a face dializă, tânărul are nevoie de un transpant de rinichi, potrivit Mediafax.

Apelul tânărului a fost lansat pe Facebook, unde a fost creată şi o strângere de fonduri.

Tânărul în vârstă de 28 de ani povesteşte că totul a început în anul 2014, când a început să aibă dureri în piept. Medicii i-au dat diagnosticul, în urma investigaţiilor: insuficienţă renală cronică.

A sosit verdictul dureros, medicii mi-au spus că un rinichi este stafidit şi nu mai functionează deloc, iar celălalt este pe cale să cedeze, motiv pentru care am început dializa. M-am înscris la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, unde într-un termen foarte scurt am avut norocul să găsesc un rinichi cu care să fiu compatibil. Până atunci, părinţii mei au făcut o serie de analize şi testul de compatibilitate şi din păcate rezultatul a fost unul negativ. Am făcut transplantul, totul a decurs normal”, a povestit Ciprian pe Facebook.

Însă totul a decurs normal până la începutul acestui an. Iar acum, tânărul face dializă şi are nevoie din nou de un transplant de rinichi.

După o perioadă, analizele au început din nou să iasă tot mai rău, asta până în data de 3 ianuarie 2019, când a cedat şi acesta şi am început din nou dializa, aşa că vă rog dacă puteţi să mă ajutaţi cât de puţin. (…) Cine face dializa ştie ce înseamnă şi prin ce trebuie să trec din 2 în 2 zile. Vreau să fiu sănătos, să pot ajunge şi eu să îmi întemeiez o familie”, a scris tânărul.

Acesta a declarat, corespondentului Mediafax, că are nevoie de 15.000 de euro. Suma nu este mare, dar de aceşti bani nu dispune, aşa că a hotărât să-şi vândă şi maşina.

Am scos maşina la vânzare. Sper să o dau zilele acestea. Am nevoie de bani. Am cerut pe ea 2.500 de euro. Am prieteni cu maşină, are cine să mă ajute cu un mijloc de transport. Luni mă duc la control. Am nevoie de un nou transplant. Rinichiul transplantat nu a mai mers. Caut alt rinichi acum. Mă înscriu pe lista de aşteptare, dar o să fiu pe lista doi şi pot aştepta şi ani de zile. Mă descurc singur, aşa cum pot”, a declarat tânărul.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER