Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Unitățile școlare din Dej intră în grevă

Publicat acum

pe

Federaţiile sindicale din Educaţie organizează, azi, între orele 11 şi 13, grevă de avertisment şi au anunţat că în acest interval nu vor avea loc activităţi cu elevii. Grevă va fi și în unitățile școlare din Dej.

“Ținând cont ca la referendumul organizat in zona noastră, aproximativ 80% dintre sindicaliști s-au pronunțat pentru greva, iar la nivel național  acesta a fost de peste 70 de procente s-a hotărât declanșarea grevei de avertisment pentru astăzi, între 11-13, conform legii dialogului social, iar începând cu ziua de luni, 22.05.2023, intrarea in greva generală. Din câte știm, educația este prioritate națională, iar solicitările noastre sunt extrem de rezonabile.

Printre acestea cele mai relevante sunt: indexarea anuală a salariilor cu rata inflației, spre exemplu anul trecut aceasta a fost de 13,8%, iar creșterea salariilor in educație intr-o medie aproximativa de 6-7 %; atractivitatea sistemului pentru profesorii debutanți, situație în care  precedentul ministru ne-a promis un salariu echivalent cu cel mediu brut pe economie; anomalii profunde in sistemul de salarizare, unde in majoritatea unităților școlare, dacă nu chiar in toate, exista salarii mai mari decât ale directorilor; plata orelor suplimentare pentru personalul didactic auxiliar și cel nedidactic; inexistenta unui contract colectiv de munca, cel vechi expirând in 28 aprilie, practic, in urma cu aproape o luna; lipsa investițiilor in îmbunătățirea bazei materiale și infrastructura școlară.

Pe de alta parte nemulțumirea în sistem este profundă, toți ne-am săturat ca educația sa fie Cenușăreasa sistemului bugetar, ultima greva având loc in urmā cu 18 ani. Sper din tot sufletul ca părinții și elevii sa fie alături de noi, fiindcă cu un salariu de 2500 lei aferent unui profesor debutant, nu vor fi resurse umane de calitate in sistem”, a declarat Mihai Prodan, liderul sindical al profesorilor dejeni.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER