Conectează-te cu noi

Naţional

USR, PSD, PMP şi UDMR vor vota Guvernul Orban. Ciolacu: Îi rog pe colegi să înţeleagă situaţia specială

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Marcel Ciolacu a sugerat, într-un mesaj postat pe Facebook, că PSD va vota Guvernul Orban. Ciolacu le transmite social-democraţilor să înţeleagă situaţia excepţională şi să facă tot posibilul ca România să aibă un guvern funcţional.

În momentele dificile, PSD a fost mereu alături de români. De aceea,ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, alături de colegii mei, voi face toate eforturile ca mâine să avem un guvern funcţional. Am avut în faţă o decizie extrem de grea, să vptăm un guvern care nu merită să fie votat sau să lăsăm să se prelungească o criză politică cu efecte asupra românilor. Un premier propus de PSD s-ar fi lovit de refuzul preşedintelui. Îi rog pe colegii mei din PSD să înţeleagă această situaţie specială şi să ne facem datoria”, a transmis Marcel Ciolacu, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

În schimb, deputatul PSD Florin Iordache a declarat pentru Mediafax că o decizie în acest sens se va lua după ce vor fi audiaţi toţi miniştri.

Vor vota, cum votează, votează. Deocamdată au venit la Parlament. Momentan nu ştim cine primeşte avize şi cine nu primeşte. Au fost şi avize negative”, a spus Florin Iordache, pentru MEDIAFAX.

Miniştri desemnaţi sunt audiaţi, la această oră, în regim special, având în vedere situaţia generată de coronavirus. Astfel, parlamentarii s-au reunit într-o singură şedinţă comună, iar miniştri sunt audiaţi prin telefon sau teleconferinţă. La ora 11:00 urmează să aibă loc votul de învestire al Guvernului Orban.

Parlamentarii USR vor vota pentru învestirea Guvernului Orban, a declarat deputatul Stelian Ion, pentru Mediafax. Pentru a putea fi învestit, sunt necesare 233 de voturi, din totalul celor 465.

Sigur că da, toţi votează pentru”, a afirmat deputatul USR Stelian Ion, pentru Mediafax.

Liderul PMP Eugen Tomac face un apel la responsabilitate către parlamentari să fie prezenţi şi să voteze învestirea cabinetului Orban, indiferent de riscul la care se expun, deoarece România trece printr-o criză şi are nevoie de un guvern funcţional.

Consider că pentru fiecare ales este o datorie uriaşă faţă de ţară să se prezinte în această zi la vot, să dea un vot de învestire pentru guvern. Nu este un vot pentru PNL sau pentru Ludovic Orban, este un vot pentru interesul naţional al României. Orice ales trebuie să se ridice în această zi la statutul de om de stat şi să vină, indiferent de riscul la care se expune, să îţi facă datoria faţă de cetăţenii României. A fi ales nu este un moft, este o onoare. În momente de criză de gradul zero, cum este cea cu care ne aflăm acum, care poate fi comparată cu o criză de război, parlamentarii trebuie să îşi facă datoria”, a declarat Eugen Tomac, pentru sursa citată.

Liderul PMP a adăugat că aproape toţi parlamentarii formaţiunii vor fi prezenţi şi vot vota pentru învestirea Guvernului Orban.

„Orice ales care îşi iubeşte ţara în aceste zile se implică, se prezintă la vot şi votează pentru învestirea Guvernului”, a conchis Tomac.

Parlamentarii UDMR vor vota Guvernul Orban, declară pentru Mediafax Kelemen Hunor. Potrivit acestuia, avem nevoie de un Executiv cu atribuţii depline, nu interimar.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, că, din păcate, nu s-a schimbat nimic într-o lună de zile de când a picat Guvernul Orban, fiind vorba despre acelaşi Guvern, cu acelaşi program de guvernare, cu aceiaşi miniştri.

Vom fi doar 10-12 parlamentari ai UDMR, unii care am rămas în Bucureşti, alţii care vor veni din judeţele din Secuime care sunt mai aproape. Din păcate, nu s-a schimbat nimic într-o lună de zile de când a picat Guvernul Orban, fiindcă ne-am întors exact unde eram înainte de moţiunea de cenzură. Acelaşi Guvern care a picat, cu acelaşi program de guvernare, cu aceeaşi miniştri, unii cu avize negative alţii cu avize pozitive, unii care ar fi trebuit să fie schimbaţi, alţii care au făcut treabă. Responsabilitatea este în totalitate la PNL şi la preşedintele Iohannis. În aceste moment este important să fie un Guvern investit cu atribuţii depline, nu interimar, de aceea parlamentarii UDMR vor pune în paranteze toate celelalte argumente, şi vom spune da la votul de investitură, să meargă să facă treabă”, a spus Kelemen.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER