Conectează-te cu noi

Naţional

Varza murată, beneficii uriașe pentru sănătate!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Alimentele fermentate au fost o componentă esențială în dieta oamenilor timp de secole întregi și sunt excelente pentru sănătate.

Alimentele fermentate au devenit iarăși foarte populare în ultimul timp, mâncărurile gătite recăpătând teren. În sfârșit, am învățat să respectăm tradițiile strămoșilor noștri, care făceau lucrurile cu mult mai multă înțelepciune.

Alimentele fermentate au fost o componentă esențială în dieta oamenilor timp de secole întregi. De exemplu, navigatorii din sec. al XVIII-lea mâncau varză murată pentru a preveni scorbutul, o boală cauzată de deficiența vitaminei C.

O singură lingură cu varză murată este echivalentul unei sticle cu băutură probiotică. Varza murată se obține prin procesul de fermentare și abundă în enzime care ne ajută la digestie și la asimilarea nutrienților.

Varza murată efectiv accelerează procesul de digestie. Dar mare grijă, nu orice varză murată. Dacă este cumpărată, de cele mai multe ori este ultra tratată și pasteurizată. Se păstrează câteva din beneficii, dar nu se compară cu varza murată în stil tradițional, acasă.

De asemenea, aveți grijă la cantitate, varză murată consumată în exces poate duce la apariția eructației și flatulenței. Nu este indicată hipertensivilor, având în vedere că este un produs sărat. Orice schimbare de alimentație trebuie discutată cu medicul curant, în cazul în care aveți diferite afecțiuni.

Acest articol are caracter informativ și nu înlocuiește un consult de specialiate.

Sursa – doctorulzilei.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER