Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Veste bună pentru dejeni! Din 15 august, trecerea la nivel cu calea ferată de la intrarea din Dej va avea barieră dublă

Publicat acum

pe

În doar câteva luni, trecerea de cale ferată de la intrarea în municipiul Dej dinspre Cluj-Napoca (zona OMV) va fi modernizată, urmând să fie prevăzută cu instalație de semnalizare a apropierii trenurilor, potrivit unei informări postate de deputatul dejean Cornel Itu pe Facebook.

Veste bună pentru dejeni și pentru toți locuitorii județului Cluj! Azi (n.r. miercuri, 30 mai a.c.) a fost adoptat, de către Camera Deputaților, Proiectul de Lege pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr.43/1997 privind regimul drumurilor, pe care l-am co-inițiat împreună cu mai mulți colegi din Grupul Parlamentar al PSD și din alte partide, act normativ prin care se instituie, sub sancţiune contravenţională, obligaţia administratorului căii ferate de a instala bariere sau semibariere cu semnalizare acustică și optică la trecerile la acelaşi nivel cu calea ferată ale tuturor drumurilor internaţionale „E”, precum şi ale drumurilor naţionale care prezintă un grad ridicat de risc de producere a accidentelor rutiere. Astfel, șoselele pe care vom circula vor deveni mai sigure, iar viețile multor șoferi și pasageri vor fi salvate”, a scris deputatul Cornel Itu, pe Facebook.

Potrivit acestuia, a fost aprobată instalarea unei bariere duble, care va fi semnalizată acustic și optic, iar din data de 15 august 2018 va fi funcțională.

De asemenea, doresc să-i anunț pe concetățenii mei că, în urma demersurilor și a interpelărilor pe care le-am făcut, s-a aprobat instalarea unei bariere duble, care va fi semnalizată acustic și optic, la calea ferată de la intrarea în oraș. Astfel, începând cu data de 15 august, anul curent, aceasta va intra în funcțiune!”, a mai declarat deputatul dejean.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER