Conectează-te cu noi

Eveniment

VIDEO CAMERE DE SUPRAVEGHERE | Metoda „Accidentul” face noi victime la Dej! O femeie a rămas fără 12.000 de lei

Publicat acum

pe

Poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Dej au fost sesizați în cursul zilei de ieri, 5 octombrie, că o femeie, în vârstă de 79 de ani, din municipiu, ar fi fost victima unei înșelăciuni.

Din primele informații, ar fi vorba despre o înșelăciune prin metoda „Accidentul”. Femeia a fost contactată telefonic de o persoană care s-a prezentat drept medic. Acesta i-a adus la cunoştinţă faptul că o rudă a reclamantei a fost implicată într-un accident casnic în urma căruia ar fi suferit mai multe fracturi. Pentru a-și duce la îndeplinire planul, presupusul medic a afirmat că ar fi necesară o intervenție chirurgicală de urgență și i-a solicitat femeii suma de 12.000 de lei.

Profitând de naivitatea persoanei în cauză, ieri, 5 octombrie, în jurul orei 13:50, un bărbat s-a prezentat, cu un taximetru, la locuința femeii de 79 de ani, de pe strada Mihai Viteazul, de unde a ridicat suma solicitată și s-a făcut nevăzut.

Din păcate, până în acest moment, prejudiciul în valoare de 12.000 de lei nu a fost recuperat.

Polițiștii au demarat o anchetă în acest caz și au deschis un dosar penal pentru înșelăciune.

De la locul săvârșirii infracțiunii au fost ridicate mai multe imagini surprinse de camerele de supraveghere din zonă, fiind doar o chestiune de timp până când suspectul va fi identificat și tras la răspundere.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre bărbatul care apare în imagini sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112!

Poliţiştii clujeni vă recomandă să nu trimiteţi sume de bani unor persoane necunoscute şi să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112, ori de câte ori aveţi suspiciuni cu privire la faptul că aţi putea fi următoarea victimă a unei infracţiuni de înşelăciune!

Poliţia clujeană lansează un apel către tinerii care au rude înaintate în vârstă şi care pot deveni uşor victime ale unor înşelăciuni prin metoda accidentul. Astfel, polițiștii recomandă tinerilor, care au acces mai uşor la informaţie, să comunice cu acestea şi să le explice ce este şi ce presupune acest tip de înşelăciune.

De asemenea, este util ca rudele să aibă la îndemână numărul dumneavoastră de telefon şi să fie sfătuite să vă contacteze când se confruntă cu astfel de situaţii.

Cei care comit astfel de fapte vizează persoanele de vârsta a treia, uşor de impresionat, care au membri de familie plecaţi în străinătate şi care deţin sume de bani la domiciliu. Aceştia mizează pe incapacitatea vârstnicilor de a evalua veridicitatea situaţiei în stare de anxietate şi condiţii presante, de a evalua raţional starea de urgenţă. Totodată, empatia şi predispoziţia acestora de a se încrede uşor în oameni, îi transformă în victime perfecte.

Pentru a nu deveni o victimă a înşelăciunilor prin metoda accidentul, este important să fie cunoscut faptul că, întotdeauna, la locul producerii unui accident cu victime, în ţară sau în străinătate, sunt prezenţi poliţişti şi cadre medicale, pentru acordarea primului ajutor victimelor!

Niciodată, în cazul unui accident rutier real, nu se solicită bani pentru ,,rezolvări” ale intervenţiilor medicale.

RECOMANDĂRI:

  • Nu daţi curs solicitărilor de bani din partea diferitelor persoane care se prezintă la domiciliul dumneavoastră şi vă cer bani, descriindu-vă evenimente rutiere tragice în care sunt implicaţi membri ai familiei dumneavoastră.
  • Nu răspundeţi unor solicitări prin care vi se cere să depuneţi diverse sume de bani într-un anumit cont, indiferent de motivul invocat!
  • Trageţi de timp cât puteţi şi verificaţi dacă informaţia comunicată este adevărată sau nu. Solicitaţi interlocutorului cât mai multe detalii cu privire la evenimentul invocat (localitatea de producere a evenimentului, spitalul unde este internată victima, date de contact etc).
  • Nu vă lăsaţi impresionaţi de poveşti tragice cu accidente grave sau de apelurile aparent venite din partea unei rude implicate într-un accident care solicită o sumă de bani pentru a ajuta ruda respectivă sau pentru a obţine diverse facilităţi.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER