Conectează-te cu noi

Naţional

VIDEO – Cum să îţi fabrici acasă propria mască de protecţie împotriva COVID-19

Publicat acum

pe

loading...

Autorităţile au recomandat populaţiei să îşi acopere faţa cu măşti pentru a se proteja de noul coronavirus.

Centrul pentru Controlul şi Combaterea Bolilor (CDC) din subordinea guvernului american recomandă purtarea măştilor atunci când o persoană se află în spaţii publice, de exemplu în magazine sau în farmacii, locurile în care se găsesc mai multe persoane într-un spaţiu închis. Măştile textile trebuie să se potrivească perfect peste faţă, dar să fie confortabile şi să fie asigurate bine după urechi sau cap. De asemenea, este important ca acestea să aibă mai multe straturi de ţesătură, dar în acelaşi timp să se poată respira fără probleme prin ele şi să fie uşor de spălat în maşină fără a-şi schimba forma.

Măştile nu trebuie puse copiilor sub 2 ani şi nici persoanelor care au probleme de respiraţie sau sunt în imposibilitatea de a şi le înlătura singure.

Cele mai simple metode de confecţionare a unor măşti pentru protecţia de noul coronavirus sunt din tricouri, bandane, prosoape, eşarfe sau filtre de cafea.

Majoritatea modelelor prezentate în materialul vide de mai jos pot fi realizate cu ajutorul unor foarfece şi legate cu elastice, dar cei care au acasă o maşină de cusut îşi pot confecţiona măşti mult mai elaborate.

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER