Conectează-te cu noi

Naţional

VINE IARNA! Conducătorii auto sunt sfătuiți să nu pornească la drum

Publicat acum

pe

....

Deszapezire zapada ninsoare polei material antiderapant Cluj Dej

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române atenţionează conducătorii auto în privinţa pericolelor pe care circulaţia în condiţii de vreme nefavorabilă le poate reprezenta.

....

Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică, referitoare la ninsoare şi viscol (detalii AICI), valabilă pentru perioada 15 ianuarie, ora 08:00 – 15 ianuarie, ora 20:00, conducătorilor auto li se recomandă să nu pornească la drum dacă nu este necesar.

În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, șoferii sunt sfătuiți să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.

În cazul în care traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, conducătorii auto sunt sfătuiți să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

În plus, Administrația Națională de Meteorologie anunță că unele zone ale țării vor fi sub incidența unor avertizări COD GALBEN și COD PORTOCALIU de ninsori și viscol.

COD GALBEN

Începând din seara de sâmbătă, 16 ianuarie, aria ninsorilor se va extinde dinspre Lunca Dunării şi va cuprinde treptat regiunile sudice şi sud-estice ale ţării, precum şi zona Carpaţilor de Curbură. Se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea”, potrivit ANM.

COD PORTOCALIU

În judeţele Buzău, Prahova, Ilfov (inclusiv municipiul Bucureşti), Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea, Galaţi, temporar viscolul va fi puternic, iar viteza vântului la rafală va depăşi 70…80 km/h. Zăpada va fi troienită şi vizibilitatea se va reduce sub 50 m. În judeţele Tulcea şi Constanţa, viscolul va avea intensitatea maximă începând din primele ore ale zilei de duminică.

În celelalte regiuni, ninsorile vor fi temporare, iar viteza vântului la rafală va fi, în general, de 35..45 km/h”, arată Administrația Națională de Meteorologie.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER