Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Vlad Racolța, elevul de 10 din Dej, premiat de prefectul Clujului – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Vlad Gelu Dumitru Racolța, singurul elev din Dej care a obținut media 10 la examenul de bacalaureat din acest an, a fost premiat de prefectul Clujului.

Astăzi, elevii care au luat media 10 la examenul de bacalaureat desfășurat în județul Cluj au fost invitați de către prefectul județului, Gheorghe Ioan Vușcan la sediul Palatului Administrativ Cluj. Printre aceștia s-a aflat și Vlad Gelu Dumitru Racolța, elevul de la Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej care a obținut 10 pe linie la BAC 2017 (subiect despre care Dej24.ro a scris AICI).

Conform tradiției, în cadrul întâlnirii, elevilor merituoși li s-a conferit ”Diploma de Onoare” a Instituției Prefectului – Județul Cluj, ca o recunoaștere a efortului și seriozității în pregătirea lor școlară.

La eveniment au fost invitați reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Cluj, ai unităților de învățământ de unde provin elevii (printre care și Dorina Gherman, directorul LAPI Dej), precum și părinții acestora.

Vă reamintim, nouă elevi din județul Cluj au obținut media 10 la BAC 2017:

– Roxana Maria CHIOREAN – Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca – Științe ale Naturii
– Arianna Georgeta GONZALEZ-POPIȚA – Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Cluj-Napoca – Științe ale Naturii
– Maria MĂRGĂRIȚOIU – Liceul Teoretic „Pavel Dan” Câmpia Turzii – Științe ale Naturii
– Ioana-Diana MUREȘAN – Liceul Teoretic „Pavel Dan” Câmpia Turzii – Matematică-informatică
– Victor-Alexandru PĂDUREAN – Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca – Matematică-informatică
– Vlad-Gelu-Dumitru RACOLȚA – Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” Dej – Științe ale Naturii
– Daria RĂDUȚIU – Colegiul Național „Mihai Viteazul” Turda – Științe ale Naturii
– Luca SIMIONESCU – Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca – Științe ale Naturii
– Oana Laura ȘUȚĂ – Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” Cluj-Napoca – Științe Sociale

Social-Cultură

CNAM Dej | Clubul de robotică vrea să facă viziere pentru medici. Liceeni au nevoie de AJUTOR!

Publicat acum

pe

loading...

Clubul de Robotică Team VECTRON RO034 aparținând Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” Dej și-a propus să realizeze viziere pentru medici.

În lupta cu COVID-19, cu ajutorul unei imprimante 3D, liceeni din Dej și-au propus să realizeze viziere pentru medici. Pentru aceasta, ei au nevoie de ajutor.

”Contribuie și tu la achiziționarea materiilor prime necesare și a imprimantei 3D (https://3d4all.ro/produs/imprimanta-3d-creality-ender-5/) de care au nevoie acești copii minunați!

Costul total pentru fabricarea primelor 100 de viziere este 3500 de lei (imprimanta 3D plus materiile prime). Imprimanta poate printa 9 viziere pe zi!

Donaţiile se pot face în contul RO72RNCB0108002702030001 deschis la BCR, FUNDATIA ANDREI MURESANU DEJ, strada 1 Mai nr 10, cont deschis la BCR DEJCOD FISCAL: 9855126”, se arată într-un anunț postat de CNAM Dej.

Continuă să citești

Social-Cultură

Medic militar stabilit în Dej de zeci de ani, în conducerea spitalului din Suceava – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Un medic militar stabilit în Dej de zeci de ani va face parte din echipa care va asigura managementul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Este vorba despre lt. col. Chioralia Dinu Ștefan, medicul șef al Brigăzii 81 Mecanizată Bistrița, cel care va fi director medical la spitalul din Suceava.

“Patru militari din Ministerul Apărării Naționale vor asigura managementul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Echipa, care va asigura managementul medical și operațional al unității sanitare, va fi constituită din manager – colonelul medic Daniel Derioiu, director medical – locotenent-colonel medic Dinu Chioralia, șef al logisticii – maior Lupașcu Bebi, iar ofițer de stat major locotenent-colonel Cristian Mihoci. Le dorim mult succes si îi asigurăm de respectul și prețuirea noastră! Multă sănătate, putere de muncă și tot respectul nostru!”, transmite Ministerul Apărării Naționale (MApN).

foto: arhivă personală | imagine preluată de pe dejulmeu.ro

Continuă să citești

Social-Cultură

Ioan Tecar, despre blocul V03 din Dej: ”Pentru noi și familia noastră nu a fost neapărat să facem un business acolo”

Publicat acum

pe

loading...

Omul de afaceri Ioan Tecar a fost întrebat, în cadrul unei emisiuni radio, despre achiziționarea blocului V03 de pe strada Crângului din Dej.

”Multe persoane din zona primarului știu modul prin care eu am participat la licitație la V03. Nu am avut nevoie de ea, am atâtea pe cap că numai de problema aceasta nu am avut nevoie. La un moment dat m-am gândit că totuși este prea mult să mai stea blocul acela acolo (…) Nici nu m-am gândit să particip la licitație, dar eu am considerat că trebuie făcut ceva acolo. Deja era un focar de infecție în centrul Dejului, când veneam cu o delegație din Italia, din Germania și le arătam orașul, nu știam pe unde să îi duc să nu vadă… și-am zis <<bun, participăm la licitație>> (…) Prioritatea zero pentru noi, și cred că și pentru autoritățile locale, a fost să-l dărâmăm și să igienizăm zona. Cel mai important astăzi asta este. Când am primit autorizația de demolare, a doua zi ne-am și apucat de demolat. Mergând mai departe, sigur că noi ne gândim să facem acolo și magazine, pe zona parterului, la demisol și o anumită zonă să fie parcări; eu cred că trebuie vreo 280-300 de parcări obligatoriu (pe lângă cele 80 care trebuie cedate gratuit Primăriei). Suntem în studiu, ne-am gândit să facem la nivelul parterului magazine și sus să fie un bloc cu apartamente. Avem deja făcută o machetă, dar dacă cineva are idei mai bune, are alte variante, noi cu mult drag le stăm la dispoziție. Pentru noi și familia noastră nu a fost neapărat să facem un business acolo”, a declarat Ioan Tecar, în cadrul emisiunii ”Cu cărțile pe față” de la Radio Fir.

Vă reamintim, blocul V03 s-a făcut una cu pământul, la jumătatea lunii martie. Detalii și imagini, AICI.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare