Conectează-te cu noi

Naţional

Voucherele de vacanţă, prelungite încă cel puțin doi ani

Publicat acum

pe

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat la Neptun prelungirea existenţei voucherelor de vacanţă pentru încă cel puţin doi ani.

”Am decis astăzi în Comitetul Executiv prin vot, şi Guvernul a luat act de asta, să prelungim existenţa voucherelor de vacanţă pentru că în legislaţie era prevăzut ca de la anul voucherele de vacanţă să se transforme în bani”, a declarat Liviu Dragnea după şedinţa social democraţilor.

Potrivit acestuia, reacţiile operatorilor de turism, ale agenţiilor şi ale turiştilor la existenţa voucherelor de vacanţă au fost foarte bune. ”Vor fi prelungite pentru cel puţin următorii doi ani de zile”, a menționat Liviu Dragnea.

ACTUALIZARE: Fiecare român care lucrează în sistemul de stat va beneficia şi anul viitor de vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei, transmite printr-un comunicat Ministerul Turismului.

„Efectele benefice asupra industriei turismului din România prin introducerea acestei măsuri au determinat Ministerul Turismului să promoveze la nivelul Guvernului păstrarea voucherelor de vacanţă şi pentru anul 2019”, precizează instituţia.

„Voucherele de vacanţă au reprezentat o gură de oxigen pentru industria din turismul românesc. Vă pot spune că a crescut numărul unităţilor de cazare pentru care a fost solicitată clasificarea de la Ministerul Turismului. Datele de până acum arată că au fost înregistrate cu 15% mai multe cereri la minister decât în aceeaşi perioadă a anului trecut”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

„Măsura acordării voucherelor de vacanţă vizează 1,2 milioane de români care sunt încurajaţi, astfel, să-şi petreacă concediile în ţară. Potrivit INS, România a înregistrat anul acesta o creştere de 4,1% în primul semestru a numărului de turişti în comparaţie cu aceeşi perioadă a anului trecut, iar acest aspect se datorează şi voucherelor de vacanţă, potrivit analizelor financiare comunicate şi de mediul privat”, menţionează Ministerul Turismului.

Voucherele de vacanţă pot fi utilizate doar în hotelurile şi pensiunile din România şi asigură cazarea, masa, transportul, tratamentele în staţiunile balneare şi serviciile suplimentare oferite de unităţile de cazare, dar şi alte servicii incluse în pachetul turistic achiziţionat de beneficiar.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER