Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Vrei să faci o fotografie perfectă de Crăciun? Sfaturile fotografului dejean Flaviu Almășan

Publicat acum

pe

Fotografia perfectă de Crăciun nu exis… Ba da, dar depinde cine o imortalizează! L-am contactat pe unul dintre cei mai apreciați fotografi din zona noastră, dejeanul Flaviu Almășan, pentru a afla cum să realizăm fotografia ideală de Crăciun.

Acesta a început să fotografieze, la nivel amator, în urmă cu 20 de ani, folosind un ”aparat de plastic”. Încă de atunci și-a dat seama că iubește să imortalizeze emoțiile oamenilor și nu s-a oprit până când nu a transformat pasiunea în business. A luat și un credit pentru a investi în echipamente, fiind conștient că uneori nu e suficient un simplu aparat, fie el și cu foarte mulți megapixeli.

Se spune că fotografia e o artă și nu oricine o stăpânește! E nevoie de viziune, de un ochi format, care te poate pune în valoare așa cum îți dorești. Tocmai de aceea, având în vedere vasta sa experiență de fotografie de eveniment atât în țară, cât și în străinătate, am considerat că Flaviu e cel mai îndreptățit să ne ofere câteva sfaturi privind realizarea fotografiei ideale de Crăciun, iar el nu a ezitat să ne ajute.

Astfel, am aflat că nu e indicat să folosim blițul de la telefon pentru că în acest mod se reduce efectul de led de pe brad. Cromatica vestimentației e recomandat să fie cât mai redusă, maxim două sau trei culori, iar fotografiile ar trebui realizate în timpul unei acțiuni (punerea unui glob pe brad, citind o carte, interacțiunea/ joaca dintre copii). Când e cel mai potrivit moment să faci o fotografie frumoasă de Crăciun? ”Seara sau noaptea, folosind lumina ambientală care te introduce în poveste”, ne-a explicat Flaviu. Apoi, având în vedere că majoritatea telefoanelor au modul HDR care îmbunătățește detaliile, sfatul său e ca acesta să fie activat pentru că scoate în evidență detalii din umbră și din zonele prea luminoase.

Știm… ușor cu teoria, mai greu cu practica. Nu reușești să realizezi fotografiile pe placul tău? Nu ai un decor așa cum îți dorești sau un fotograf experimentat în familie? Dejeanul Flaviu Almășan a pregătit un decor de poveste, pur și simplu magic! Nu lipsesc căldura focului din șemineu, un leagăn care îți amintește de copilărie și nici mirosul îmbietor de ciocolată caldă. Recunoaște, totuși, că în realizarea spațiului feeric a avut parte de ajutorul soției Gina și de cel al ”spiridușilor” Medeea și Vladimir – familia lui care îl susține necondiționat în tot ceea ce face.

Dacă vrei să ai parte de amintiri precum cele de mai jos, într-un decor confortabil, potrivit ție și familiei tale, îl poți contacta pe Flaviu la nr. de telefon 0740.242.459 sau prin intermediul paginii https://www.facebook.com/fotograf.dej! Ședințele foto au loc în municipiul Dej, iar cafeaua și bomboanele sunt din partea casei! 

”Evenimentele importante ale vieţii trec cât ai clipi… important e cu ce rămânem din ele”http://flaviualmasan.ro/despre-mine/

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER